Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο

Λάκκοι φωτιάς, βαθιά πηγάδια, ακατοίκητα χωριά και στοιχειωμένα κάστρα. Ακόμα να τρομάξετε

Το Νησί με τις Κούκλες (Μεξικό)
Πρόκειται για ένα ακατοίκητο νησί στο Xochimilco του Μεξικού. Σύμφωνα με το μύθο, όταν ένα κορίτσι πέθανε στα κανάλια γύρω από το νησί, αμέσως μετά άρχισαν να ξεβγάζονται στην ξηρά συνεχώς κούκλες. Μετά από αυτό, ο μόνος κάτοικος και επιστάτης του νησιού άρχισε να κρεμάει τις κούκλες που ξεβγάζονταν στην ξηρά, εις μνήμην του μικρού κοριτσιού.


Centralia (Πενσυλβάνια)
Το μέρος αυτό ήταν η οπτική έμπνευση για την ταινία τρόμου Silent Hill. Πρόκειται για τη- σχεδόν εγκαταλελειμμένη σήμερα- πόλη ορυχείων Centralia, που το 1962 οι φλέβες άνθρακα από κάτω της έπιασαν φωτιά. Αυτή η φωτιά καίει ακόμη και σήμερα.Muynak (Ουζμπεκιστάν)
Το Muynak ήταν κάποτε μια πολυσύχναστη πόλη-λιμάνι στη λίμνη Αράλη. Η Σοβιετική Ένωση τη «στράγγισε» για σκοπούς άρδευσης, καταστρέφοντάς την και αφήνοντας τα κατάλοιπά της στην ερημιά.


Kabayan Mummy Caves (Φιλιππίνες)
Μούμιες διατηρημένες σε πολύ καλή κατάσταση κοσμούν το εσωτερικό των σπηλιών Kabayan, που είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Αυτές οι μούμιες είναι μερικές από τις πιο καλοδιατηρημένες στον κόσμο.


Το Πηγάδι του Ιακώβ (Τέξας)
Είναι ένα φυσικό άνοιγμα με νερό, που έχει πάνω από 100 μέτρα βάθος και κοφτερά βράχια που προεξέχουν από όλες τις πλευρές του. Παρ’ όλα αυτά κάποιο ντόπιοι πηδάνε μέσα του, για να δροσιστούν. Αμέτρητοι επαγγελματίες δύτες έχουν διερευνήσει το «πηγάδι» πολύ προσεκτικά, ενώ δεν είναι λίγοι οι αρχάριοι που έχουν χαθεί στα βάθη του.


Η Πύλη της Κολάσεως (Τουρκμενιστάν)
Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι κάποιο ηφαίστειο. Ήταν πεδίο φυσικού αερίου, μέχρι που, πριν από 40 χρόνια, οι Σοβιετικοί το πυρπόλησαν. Και καίγεται ακόμη. Όπως φαίνεται, ο επικίνδυνος λάκκος φωτιάς που είχε δημιουργηθεί τότε, μπορεί και να μη σβήσει ποτέ. 


Leap Castle (Ιρλανδία)
Σύμφωνα με ισχυρισμούς είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα κάστρα στον κόσμο. Γιατί όχι μόνο «φιλοξένησε» ιστορικές σφαγές, αλλά και χτίστηκε πάνω από ένα λάκκο βασανιστηρίων. Φήμες λένε, μάλιστα, πως στους διαδρόμους περιπλανιέται μία αόρατη δύναμη, η «Elemental». Βαρώσι (Κύπρος)Το Βαρώσι ή Βαρώσια είναι μια συνοικία της Αμμοχώστου στην Κύπρο. Μετά την τουρκική εισβολή εκκενώθηκε γρήγορα και σήμερα είναι μία πόλη-φάντασμα. Σαν να έχει παγώσει τη ζωή στο 1974. Από μακριά ίσως μοιάζει με πολυσύχναστο θέρετρο (όπως και ήταν), ωστόσο είναι περιφραγμένη και εντελώς κενή.Οι Κατακόμβες (Παρίσι)Ο λόγος για ένα τεράστιο νεκροταφείο-οστεοφυλάκιο, που βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του Παρισιού. Εκεί, κάτω από την πόλη του Φωτός, βασιλεύει το σκοτάδι, καθώς φιλοξενούνται τα οστά 6 εκατομμυρίων ανθρώπων.


Δάσος Hoia Baciu (Ρουμανία)Γνωστό και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας. Και αυτό γιατί μέσα του έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες για ΑΤΙΑ ή ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα. Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι είναι μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση, καθώς έχουν ακουστεί ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν εκεί και ξαναβγήκαν μετά από χρόνια με τα ίδια ρούχα χωρίς να θυμούνται τίποτα από το διάστημα της απουσίας τους.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...