Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό είναι το πιο σκληρό άθλημα στον κόσμο που το αίμα ρέει άφθονο.

Το MMA, η πυγμαχία και το ράγκμπι  είναι μερικά από τα πιο σκληρά αθλήματα στον κόσμο. Βρήκαμε όμως κάτι ακόμα πιο σκληρό από αυτά και ονομάζεται Calcio Storico.
Το άθλημα αυτό χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και κατάγεται από την πόλη της Φλωρεντίας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πλατεία και προσελκύει μεγάλο κοινό. Με την πρώτη ματιά μπορεί κανείς να καταλάβει ότι αυτό το παιχνίδι δεν έχει κανόνες. Κλοτσιές , μπουνιές, πνιγμοί, χτυπήματα πίσω από την πλάτη και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς επιτρέπονται. Όλοι οι παίκτες είναι ντυμένοι με μεσαιωνικά κουστούμια και κανείς τους δεν έχει προστατευτικά μαξιλαράκια κτλ.

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί. Σε ένα αυτοσχέδιο γήπεδο το οποίο στήνεται στο κέντρο της πλατείας το οποίο αντί για γκαζόν περιέχει άμμο δύο ομάδες και 27 παίκτες θα πρέπει να αφήσουν την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα.  Η κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτρέψει την άλλη να φτάσει στα δίκτυα της.  Το μόνο πράγμα που δεν επιτρέπεται είναι να χτυπάς το κεφάλι του αντιπάλου στην άμμο , ο διαιτητής και όλοι οι παίκτες αποτρέπουν τέτοιου είδους χτυπήματα. 
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...