Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πούλησε το σπίτι της για να αγοράζει... ρούχα

Κόντεψε να χωρίσει για τον εθισμό της στα ψώνια


Η 41χρονη Βρετανίδα Emma Sims έχει εθισμό στα ψώνια, κυρίως σε αυτά μέσω Διαδικτύου. Όπως η ίδια εξομολογείται αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι που διέμενε με τον σύζυγό της για να μπορέσει να πληρώσει τα χρέη από τις πιστωτικές κάρτες, που είχαν συσσωρευτεί.
Η γυναίκα ξόδευε σε on line αγορές για ρούχα, τσάντες και παπούτσια 2.000 λίρες (2.500 ευρώ), τον μήνα, ενώ σύμφωνα με την ίδια, δεν φορούσε περισσότερο από μία φορά τα ρούχα που αγόραζε. Τα χρέη της έφθασαν πριν δύο χρόνια το ποσόν των 40.000 λιρών, (50.000 ευρώ) και ο σύζυγός της Andrew, συμφώνησε να πουλήσουν το σπίτι τους και να ζήσουν με τους δικούς του για να μπορέσουν να ξεπληρώσουν τα χρέη της Emma.
Η ίδια αναφέρει ότι το 2011 έπαθε σοβαρή κατάθλιψη και ψώνιζε ακόμα περισσότερο. Ο σύζυγός της ζήτησε να χωρίσουν δοκιμαστικά για μια περίοδο προκειμένου η γυναίκα του να συνέλθει από τον εθισμό της. Ο ίδιος της δήλωσε ότι θα δώσει μια ευκαιρία στο γάμο τους, μόνο αν εκείνη «δουλέψει» με το πρόβλημά της.
Το ζευγάρι είναι πάλι μαζί, αφού πούλησαν το σπίτι τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τα χρέη τους, αλλά το ποσόν που εισέπραξαν από την πώληση του σπιτιού δεν φθάνει για να καλύψει τα χρέη της 41χρονης.
Η ίδια, που δουλεύει, όπως δηλώνει, σκληρά ως υπάλληλος γραφείου, αποδίδει ευθύνες για τον εθισμό της στα ψώνια στη μητέρα της και στις πιστωτικές κάρτες, που μοίραζαν οι τράπεζες αφειδώς, πριν την οικονομική κρίση. Για την μητέρα της τονίζει ότι, όταν αυτή ήταν μικρή, η μητέρα της την πήγαινε για ψώνια, όσες φορές η γυναίκα έπεφτε θύμα εκφοβισμού από τα άλλα παιδιά.
Τώρα η Emma βλέπει ψυχολόγο για να θεραπευτεί από τον εθισμό της και αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν ότι ο εθισμός στα ψώνια είναι ασθένεια.

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...