Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μήλος: Η σπάνια οχιά που έγινε ντοκιμαντέρ στο Discovery Channel - Δείτε φωτό και διαβάστε την άγνωστη ιστορία της!

Η σπάνια οχιά που εντοπίστηκε στο νησί, τράβηξε το ενδιαφέρον του πασίγνωστου παραγωγού και παρουσιαστή Nigel Marven...Ο διάσημος παραγωγός και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ άγριας ζωής, Nigel Marven βρέθηκε στο νησί στις 14 Σεπτεμβρίου, για τις ανάγκες γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει το σπάνιο είδος Οχιάς που βρίσκεται στην Μήλο.

Ο NigelMarven επισκέφθηκε τον βιότοπο της Οχιάς στο κέντρο της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 στην Δυτική Μήλο μαζί με τον καμεραμάν Michael Hutchinson και οδηγό την Κέλλυ Κωστούλια, όπου περπατώντας το μονοπάτι της ‘’Αρκεύθου’’, εντόπισαν και κινηματογράφησαν το σπάνιο αυτό είδος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη οχιά ήταν αρκετά συνεργάσιμη και υπομονετική, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.
ΦΩΤΟ από cyclades24.gr
ΦΩΤΟ από cyclades24.gr

Η Οχιά της Μήλου είναι ένα είδος μοναδικό στον κόσμο το οποίο ζει και αναπαράγεται στη Μήλο, Σίφνο, Κίμωλο και Πολύαιγο των Κυκλάδων. Τα συγκεκριμένα νησιά αποκόπηκαν από την κεντρική Ελλάδα πριν 4.000.000 χρόνια και έτσι η Οχιά της Μήλου διαχωρίστηκε από τις υπόλοιπες καθώς ακολούθησε διαφορετικό μονοπάτι εξέλιξης.

Βασική διαφορά της από τα υπόλοιπα είδη Οχιάς είναι ότι είναι ωοτόκα. Σήμερα δυστυχώς απειλείται με εξαφάνιση λόγω της υποβάθμισης του βιοτόπου της, της παράνομης συλλογής, της θνησιμότητάς της στους δρόμους και της απευθείας θανάτωσής της. 


Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...