Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τι γυρεύει ένα κατάστημα Prada κυριολεκτικά στη μέση της ερήμου; (pics)

Σε μια πλήρως απομονωμένη περιοχή, στην έρημο του Δυτικού Τέξας, ο ανέμελος ταξιδιώτης μπορεί να συναντήσει ένα πραγματικά 
παράδοξο θέαμα: ένα κατάστημα με τσάντες και παπούτσια Prada στη μέση της ερήμου, με την πιο κοντινή πόλη να βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για πραγματικό κατάστημα, αλλά για ένα έργο τέχνης δύο Σκανδιναβών καλλιτεχνών, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν την άδεια της ιδιοκτήτριας της εταιρείας, Miuccia Prada, για να χρησιμοποιήσουν το όνομα της εταιρείας.
Μάλιστα, ήταν εκείνη που διάλεξε τα παπούτσια και τις τσάντες που θα κοσμήσουν τη βιτρίνα του καταστήματος.
Το πρότζεκτ, γνωστό και ως «Prada Marfa» (από το όνομα της 2.000 κατοίκων διπλανής πόλης) έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από βιοδιασπώμενα υλικά. Αρχικός στόχος ήταν να παραμείνει εκεί και να μην επισκευαστεί ποτέ, ώστε να αποσυντεθεί σταδιακά.
Ωστόσο, λίγες μόλις ημέρες μετά τη λειτουργία, διαρρήκτες εισέβαλαν και έκλεψαν όλο το εμπόρευμα. Από τότε επισκευάστηκε, με ακόμη πιο ανθεκτικά υλικά, ώστε να αποτρέπει τους ελαφροχέρηδες, ενώ ήδη έχει γίνει αξιοθέατο της πραγματικά έρημης περιοχής.
Από το 2005, όταν και οι καλλιτέχνες εγκατέστησαν εκεί το κτήριο του πρότζεκτ, χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή, για να θαυμάσουν το απομονωμένο έργο τέχνης.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...