Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζει δέρμα κάθε 41 μέρες και πρέπει να βρέχεται κάθε μία ώρα

Αλλάζει το δέρμα του κάθε 41 μέρες, και πρέπει να βρέχεται κάθε μία ώρα.
Αυτό  συμβαίνει στον 16χρονο Ινδονήσιο Ari Wibowo και οφείλεται  Μια εξαιρετικά σπάνια δερματική ασθένεια,

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο νεαρός, από τότε που γεννήθηκε, αλλάζει στην ουσία δέρμα κάθε 41 μέρες. Και μάλιστα πρέπει να βρέχει το σώμα του με νερό κάθε μία ώρα αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.

Το ”αγόρι-φίδι”, όπως τον αποκαλούν πάσχει από μία σπάνια δερματική πάθηση, που λέγεται ερυθροδερματίτιδα. Η ασθένεια αυτή κάνει το δέρμα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του να γεμίζει φουσκάλες και να ξεφλουδίζει. Συνεχώς, το αγόρι πρέπει να ενυδατώνει το δέρμα του για να σταματήσει την αφυδάτωση και στη σκλήρυνση.

Ο 16χρονος Ari αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας αλλά και όρασης. Δυσκολεύεται να δει καλά από το δεξί μάτι, ενώ πρέπει συνεχώς να ενυδατώνει με ειδικές σταγόνες τον αριστερό του οφθαλμό για να μπορεί να βλέπει. «Γεννήθηκε σαν να έχει εγκαύματα σε όλο του το σώμα», δήλωσε στη Daily Mail Australia ο φωτογράφος Nurcholis Anhari Lubis.

Στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε ο Ari Wibowo, οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι δεν έχουν τα μέσα για να τον θεραπεύσουν. Οι γονείς αναγκάστηκαν να πάρουν το παιδί στο σπίτι τους και να αναλάβουν μόνοι τους τη φροντίδα του.

Εξαιτίας της ασθένειάς του ο Ari δεν έχει πολλούς φίλους, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και τις προκαταλήψεις των ανθρώπων του χωριού του, οι οποίοι τον αποφεύγουν.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...