Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Κουβαλάνε τις γυναίκες τους και πηδάνε εμπόδια!

Αυτά είναι τα «οικογενειακά βάρη»


Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Maine το βορειοαμερικάνικο Πρωτάθλημα «Wife Carrying».
Στον εν λόγω διαγωνισμό άντρες κουβαλάνε στους ώμους τους τις γυναίκες τους και επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου 278 μέτρων με εμπόδια!
Βέβαια, οι νικητές αυτού του χρόνου, ο Τσέζε Γουόλ και η Κριστίνα Άρσελοτ, είχαν ένα μυστικό! Δεν είναι παντρεμένοι! Σκοπεύουν όμως να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας τον επόμενο Ιούνιο.
Το ζευγάρι για να κερδίσει, πήδηξε από κορμούς δέντρων, πέρασε από παγίδες με άμμο και από το «Widow Marker» το «επικίνδυνο» εμπόδιο με νερό….
Οι περισσότεροι άντρες στο διαγωνισμό κρατούν τις γυναίκες τους, όπως θα κρατούσαν ένα σακίδιο. Έτσι έχουν καταλάβει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαγωνιστούν με ταχύτητα… Επίσης το να είναι μια γυναίκα αδύνατη ή έστω κανονική στο βάρος, σίγουρα βοηθά τον άντρα  στον αγώνα δρόμου.
Δεν θα πρέπει όμως να είναι και κοκαλιάρα, αφού το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει τα κιλά κοπέλας σε μπύρα αλλά και πέντε φορές το βάρος της σε μετρητά.
Τέλος σε ότι αφορά στο πώς ξεκίνησε ο διαγωνισμός, υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Σύμφωνα με μία από αυτές πρόκειται για φινλανιδική παράδοση και μερικοί λένε πως έχει ρίζες σε ένα διαγωνισμό όπου οι άντρες ανταγωνίζονταν κρατώντας σακιά σιτηρών.
Σύμφωνα με άλλους πρόκειται για μια αστεία εκδοχή του «wife-stealing» («κλέβοντας τη γυναίκα»).

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...