Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Το παιδί - θαύμα που έγινε ο πιο μικρός χάκερ στον κόσμο!

Δεν είναι ένας συνηθισμένος 12χρονος… Πρόκειται για το παιδί- θαύμα της Κίνας, καθώς είναι ο πιο μικρός χάκερ στον κόσμο!

Ο Γουάνγκ Ζινγιεγάνγκ έγινε διάσημος όταν αποφάσισε να χακάρει το σύστημα του σχολείου του γιατί ήθελε να δει… πως λειτουργεί. Και δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού "εισέβαλε" σε διαδικτυακό κατάστημα και άλλαξε την τιμή ενός παιχνιδιού από 322 ευρώ (2.500 γιουάν) σε 0,13 ευρώ (1 γιουάν)!

Ο ίδιος χαρακτηρίζεται από τον Τύπο της χώρας του ως ένα «θαύμα του χάκινγκ», ενώ ο μικρούλης φαίνεται πως αν και μπορεί να φέρει τα πάνω- κάτω στο διαδίκτυο… δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο και δηλώνει «καλός Σαμαρείτης».

Ο νεαρός μαθητής, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για καλό σκοπό, συνεργάζεται ήδη με το πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου.
WangZhengyang.jpg-600x352.jpg
«Πρέπει να επιτεθείς πρώτα στις ιστοσελίδες για να βρεις τις αδυναμίες τους. Πιστεύω ότι εκείνοι που χακάρουν όλη την ημέρα για προσωπικό τους κέρδος είναι ανήθικοι! Έχει ενδιαφέρον να κοιτάς για τους κινδύνους ασφαλείας σε διάφορες ιστοσελίδες. Εγώ ενθουσιάζομαι όταν καταφέρνω να εντοπίσω κάποιο. Όμως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το ταλέντο μου για να κάνω κάτι παράνομο».

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...