Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Νησί Ναουρού: Έραψαν τα χείλη τους για να μην απελαθούν

Παιδιά και άνδρες που κρατούνται στο νησί Ναουρού, έραψαν κλειστά τα χείλη τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση των αρχών να τους στείλουν στην Καμπότζη

Αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που κρατούνται στο κέντρο κράτησης στο νησί Ναουρού, έχουν ράψει κλειστά τα χείλια τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προθέσεις των αρχών να τους στείλουν στην Καμπότζη, μετέδωσαν την Πέμπτη μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.
Σε άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης της Guardian Online αναφέρεται ότι συντάκτες της εφημερίδας έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει έξι αγόρια και άνδρες, στο κέντρο κράτησης του Ναουρού, να έχουν ράψει κλειστά τα χείλη τους.
Ένας άνδρας, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται στο Ναουρού από τον Ιούλιο, αφότου συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Αυστραλία με πλοίο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, άλλοι άνθρωποι πραγματοποιούν απεργία πείνας και τουλάχιστον ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την άρνησή του να τραφεί και να πιει νερό για 48 ώρες.
Η Αυστραλία έχει υπογράψει συμφωνία με την Καμπότζη, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο Ναουρού θα αποστέλλονται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...