Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Δεν είναι ιστιοφόρο. Είναι νοσοκομείο!

Ένα εκπληκτικό σχέδιο. Το White Sails Hospital & Spa, θα είναι ένα νοσοκομείο πολύ διαφορετικό από τα άλλα (Vid+Pics)


Εκ πρώτης όψεως μοιάζει ως ιστιοφόρο... ωστόσο πρόκειται για ένα νοσοκομείο που σχεδίασε ο εκατομμυριούχος Ρώσος Αρχιτέκτονας  Vasily Klyukin που όπως αναφέρει σχεδίασε "το πιο ευχάριστο νοσοκομείο στον κόσμο".
Ο λόγος για το White Sails Hospital & Spa που αναμένεται να κατασκευαστεί στην Τυνησία. Στο νοσοκομείο οι ασθενείς θα αισθάνονται περισσότερο σαν τους επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας, παρά ως ασθενείς.
"Θα θέλαμε να οικοδομήσουμε το πρώτο νοσοκομείο στον κόσμο, το οποίο δεν πρέπει να φοβάται να επισκεφτεί. Κάθε έξι μήνες πρέπει να ελέγχω τη κατάσταση της υγείας μου. Κάθε φορά που πλησιάζω το λευκό κτίριο της κλινικής δεν αισθάνομαι καμία χαρά, όμως το έργο μου θα ήθελα να δείξω ένα νοσοκομείο όπου δεν υπάρχει χώρος για φοβίες" αναφέρει ο Ρώσος.
 
Το έργο θα κοστίσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα που υπάρχουν καθώς έχουν βρεθεί 50 χορηγοί και 30 χώρες. Ο κυριότερος επενδυτής του έργου είναι  η εταιρία Lalei Al Barakah Est. από τη Σαουδική Αραβία.
 
Το μπροστινό μέρος του "ιστιοφόρου", περιτριγυρισμένο από μια πισίνα, θα διαθέτει ένα μεγάλο τόξο παρέχοντας μία περιοχή σκίασης με έναν προαύλιο χώρο να βρίσκεται κάτω από αυτό, ενώ άφθονα μπαλκόνια προσφέρουν μια επισκόπηση του περιβάλλοντος χώρου με μια μεγάλη ποικιλία από ανέσεις για τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

White Sails Hospital SPA από stefanelonikitelo


Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...