Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Τα πιο τρελά πράγματα που έχει κάνει ο άνθρωπος στο όνομα της ομορφιάς!

Δείτε τα πιο εκκεντρικά και περίεργα κόλπα ομορφιάς...


1. Το άρωμα στην Αίγυπτο, χρησιμοποιείτο τόσο ως καλλυντικό όσο και για ιατρικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, το Kyphi, ένα από τα πιο διάσημα αιγυπτιακά αρώματα, φτιαγμένο από λουλούδια, μέλι, κρασί και μούρα, χρησιμοποιείτο επίσης και ως ποτό για την θεραπεία των πνευμόνων, του εντέρου και για προβλήματα του ήπατος. 

Υ.Γ.: Μην αρχίσετε να κατεβάζετε ένα μπουκάλι Chanel Νο. 5 για να συνέλθετε από το hangover σας.

2. Στην αρχαία Ελλάδα, το πιο περιζήτητο χρώμα των μαλλιών ήταν το ξανθό. Οι γυναίκες για να πετύχουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση στα μαλλιά τους, χρησιμοποιούσαν εκχυλίσματα φυτών ή αρσενικό (!) . Επίσης έπλεναν τα μαλλιά τους με στάχτη, ελαιόλαδο και νερό.

3. Στην Αναγέννηση στην Ιταλία οι γυναίκες δημιούργησαν το απόλυτο κόκκινο χρώμα για τα χείλη και τα μάγουλα, αναμιγνύοντας cochineal, σανταλόξυλο ή κιννάβαρι με κερί ή γράσο. Η διαδικασία ήταν περίπλοκη, αλλά το κόκκινο χρώμα διαρκούσε για πάνω από μία εβδομάδα, ακόμη και αν έπλεναν το πρόσωπό τους κάθε μέρα .

4. Στην Ισπανία, οι γυναίκες για να καταφέρουν να αποκτήσουν πορσελάνινο δέρμα, έφταναν στο σημείο να τρώνε πηλό, ακόμη και αν αυτό προκαλούσε αναιμία και ή χλώρωση.

Πηγή
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...