Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

fasoliclothing.gr – Τα πιο Ελληνικά t-shirts στην Ελλάδα. Φτιαγμένα από την καλύτερη ποιότητα


Advertisement
Αρχές καλοκαιριού του ’12 το fasoli clothing ξεκίνησε ως ένα εγχείρημα με πολύ ιδιαίτερα ρούχα κατασκευασμένα από λίγα άτομα με μεγάλο ενδιαφέρον για κάτι διαφορετικό και μοναδικό.

Πολύ γρήγορα εξειδικεύτηκε στα t-shirts με τυπώματα πολύ διαφορετικής μορφής και αισθητικής, από αυτά που κάποιος μπορούσε να βρει στην αγορά, ακόμα και στα καλύτερα brand names.


Εξειδικευτήκαμε στο κομμάτι των τυπωμάτων με την παραδοσιακή μέθοδο της μεταξοτυπίας. Αυτό μας έφερε σε ένα άλλο επίπεδο ποιότητας. Είχαμε πια τη δυνατότητα να τυπώνουμε με τέτοιο τρόπο, που τα τυπώματα μας να δείχνουν παλαιωμένα, έχοντας ταυτόχρονα μια μοναδική μαλακότητα και ταυτόχρονα μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

Όλα μας τα t-shirts σε αυτά τα δύο χρόνια πωλούνταν αποκλειστικά και μόνο από το μικρό μας κατάστημα σε ένα πολύ όμορφο και όχι ιδιαίτερα εμφανές σημείο στο Μοναστηράκι. Σε αυτά τα δύο χρόνια πουλήσαμε πολλές χιλιάδες t-shirts κάτι που πραγματικά δεν αναμέναμε. Το όνομα μας ακούστηκε για τα καλά. Οι πελάτες μας ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί τα t-shirts μας ήταν ιδιαίτερης ποιότητας. Πάρα πολύ καλή ποιότητα βαμβάκι πάρα πολύ καλή αισθητική τυπωμάτων και εκπληκτική ποιότητα μεταξοτυπίας.

Στις αρχές της χρονιάς 2014 αισθανθήκαμε την ανάγκη να φτιάξουμε κάτι ακόμη πιο μοναδικό. Θελήσαμε να φτιάξουμε t-shirts από 100% ελληνικό βαμβακερό νήμα παραγόμενο από έλληνες βαμβακοπαραγωγούς. Tο νήμα που αγοράσαμε ήταν η καλύτερη ποιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα. Νήμα από τα Τρίκαλα.

Πλέξαμε το μακό σε ένα παλιό παραδοσιακό πλεκτήριο στη Νέα Ιωνία. Το ύφασμα που πλέχθηκε είναι τόσο καλό που με περισσή περηφάνια μπορούμε να σας πούμε ότι σπανίζει πλέον τέτοιο μακό στην εποχή μας. Τόσο μαλακό και τόσο δροσερό. Και είναι εντελώς Ελληνικής κατασκευής. Ιδιαίτερα πράγματα μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα, κι όμως τα παραβλέπουμε. Όσο για τα χρώματα. Τα χρώματα είναι πανέμορφα, ζωντανά και ιδιαίτερα. Και αυτά σε ελληνικό βαφείο στη Θεσσαλονίκη. Ένα βαφείο υφασμάτων με εξέχουσα θέση στα Βαλκάνια.

Έτσι λοιπόν το αποτέλεσμα της πλέξης και της βαφής του υφάσματος ήταν παραπάνω από εκπληκτικό. Και τώρα τα πολύχρωμα υφάσματα μας μετά το ραφινάρισμά τους και την βαφή τους στη Θεσσαλονίκη γύρισαν στην Αθήνα και πάλι. Αυτή τη φορά έπρεπε να κοπούν στο σχέδιο του t-shirt μας και να ραφτούν στο γνωστό μας μακό μπλουζάκι. Τα παιδία που ανέλαβαν με το συνεργείο τους να μας ράψουν τα μπλουζάκια μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ανέλαβαν ως δεύτερη γενιά το ραφείο των γονιών τους πριν χρόνια και έχουν μεγάλη πείρα στην κοπή και ραφή ρουχισμού. Με μεγάλη επιτυχία φτιάχτηκαν τα πολύχρωμα πλέον μπλουζάκια μας τα οποία τώρα έπρεπε να τυπωθούν με τα αγαπημένα μας/σας σχέδια.

Το fasoli clothing φέτος έβγαλε ένα μεγάλο αριθμό σχεδίων. Κάποια λίγα από αυτά επαναλαμβάνονται φέτος ξανά μιας και αποτέλεσαν πολύ αγαπημένα σχέδια σας στο μικρό μας παρελθόν. Τα περισσότερα όμως είναι καινούργια και φτιάχτηκαν με πολύ φαντασία από καταπληκτικούς καλλιτέχνες και γραφίστες. Πολλά σχέδια απεικονίζουν μια παλιά και όμορφη εποχή με προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ροη της ιστορίας. Άλλα είναι αστεία, άλλα είναι σουρεαλιστικά και κάποια κάπως μοντέρνα. Όμως, όλα τυπώθηκαν με την παραδοσιακή μέθοδο της μεταξοτυπίας, από μάστορες που δουλεύουν την τέχνη της μεταξοτυπίας τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες τώρα. Τα τυπώματα μας από το πρώτο καλοκαίρι που λειτουργήσαμε πρώτη φορά – το καλοκαίρι του 2012 στο κατάστημα μας στο Μοναστηράκι – είχαν vintage χαρακτήρα. Αυτό συνεχίσαμε και πέρυσι και αυτό συνεχίζουμε και φέτος. Μια vintage αποτύπωση των σχεδίων μας πάνω στα t-shirt μας.

Αυτή η σαν παλιά απεικόνιση των σχεδίων μας πάνω στο ύφασμα απαιτεί υψηλή δεξιότητα από τον μάστορα της μεταξοτυπίας και γίνεται με ιδιαίτερη τεχνική αποκλειστικά για το fasoli clothing. Τα τυπώματα που παράγονται με την συγκεκριμένη μέθοδο της μεταξοτυπίας είναι πολύ μαλακά και με οικολογικές προδιαγραφές. Όλα μας τα τυπώματα έγιναν με οικολογικά χρώματα και ακολουθούν τα πρότυπα μεταξοτυπίας για μωρά και παιδία, διότι τα μελάνια που χρησιμοποιούνται είναι διαπιστευμένα με οικολογικές προδιαγραφές. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο πόσο μαλακό είναι το τύπωμα πάνω στο ύφασμα. Και αυτό γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία όταν μιλάμε για οικολογικά χρώματα. Φέτος λοιπόν επιτύχαμε πάρα πολύ μεγάλη μαλακότητα στα τυπώματα μας πάνω στα t-shirts. Αυτό όμως το είδος τυπώματος που κάναμε στα μπλουζάκια μας, μαλακώνει ακόμα περισσότερο και περισσότερο με κάθε έξτρα πλύση του t-shirt με αποτέλεσμα to τύπωμα να έχει τελικώς ακόμα μαλακότερη υφή όσο περνά ο χρόνος.

Ταυτόχρονα κάναμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια να φτιάξουμε ένα όμορφο και απλό στη χρήση e-shop στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί με πολύ μεγάλη ευκολία να χαζέψει τα σχέδια μας και να μπορέσει να αγοράσει αυτό το ιδιαίτερο προϊόν από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Το e-shop μας βγήκε στον αέρα πριν λίγες μέρες και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε μας προτιμήσει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Προσπαθήσαμε λοιπόν για κάτι που δεν το είχαμε ξανακάνει και μπορέσαμε να δημιουργήσουμε τελικώς κάτι νέο, κάτι πρωτότυπο, κάτι διαφορετικό. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε με μεγάλη ειλικρίνεια και με πολύ σεβασμό για ένα προϊόν που θα φορεθεί από κάποιον ο οποίος θα το προτιμήσει. Προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο που θα ευχαριστήσει αυτόν που θα το αγοράσει γιατί ενδεχομένως είναι ωραίο προϊόν ή γιατί είναι εξ ολοκλήρου ελληνικό ή γιατί του αρέσει το τύπωμα ή του αρέσει το χρώμα ή το όνομα μας ή για ένα σωρό άλλους λογούς. Γι’ αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι τα t-shirts μας είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ακόμη καλύτερα και από τα δύο προηγούμενα χρόνια μας.

Στα πλάνα μας είναι επίσης ότι το fasoli clothing ως πλατφόρμα πλέον (e-shop), θα φιλοξενήσει και άλλους έλληνες κατασκευαστές ρούχων, αξεσουάρ και άλλων πραγμάτων. Ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς για κάτι το διαφορετικό, κάτι το μοναδικό, κάτι το απόλυτα ανθρώπινο και ίσως κάτι που παραθέτει σε αυτές τις παλιές όμορφες και αθώες εποχές

Όπως και να ‘χει ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας στο fasoli clothing.                                                     ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...