Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Κόλλησε AIDS από σετ μανικιούρ της ξαδέρφης της!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μια 22χρονη κοπέλα από τη Βραζιλία, κόλλησε AIDS όταν χρησιμοποίησε σετ μανικιούρ της ξαδέρφης της!


Το σπάνιο περιστατικό, συνέβη πριν από 11 χρόνια, όταν η εξαδέλφη του νεαρού κοριτσιού δεν είχε ακόμα διαγνωστεί ως φορέας του ιού.

Η 22χρονη έμαθε ότι είναι μολυσμένη όταν αποφάσισε να γίνει αιμοδότρια.

Όπως γράφουν οι γιατροί της στην επιθεώρηση «AIDS Research and Human Retroviruses», δεν είχε κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις ούτε ήταν χρήστρια ενδοφλέβιων ναρκωτικών - συμπεριφορές που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για μόλυνση με τον ιό.

Το μοναδικό ύποπτο πράγμα που είχε κάνει στη ζωή της ήταν να μοιραστεί το σετ μανικιούρ της εξαδέλφης της.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τους ιούς από τις δύο γυναίκες και είδαν πως είχαν μία κοινή πηγή. Η πηγή αυτή ήταν μία τρίτη κοπέλα με το οποίο η εξαδέλφη επίσης είχε μοιραστεί το σετ του μανικιούρ.

Περιστατικά σαν κι αυτό είναι πολύ σπάνια, αλλά αποτελούν υπενθύμιση πως δεν πρέπει να μοιραζόμαστε με άλλα άτομα αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το αίμα, εάν πρώτα δεν απολυμανθούν.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλων των ειδών οι βελόνες, ακόμα και του τατουάζ και του βελονισμού, τα ψαλίδια, τα ψαλιδάκια, οι νυχοκόπτες κ.λπ.

Ο ιός HIV δεν μπορεί να μεταδοθεί με καθημερινές συνήθειες, όπως το να πιουν δύο άνθρωποι από το ίδιο ποτήρι, να φάνε με το ίδιο πιρούνι ή με την χειραψία ή την αγκαλιά, καθώς προϋποθέτει απ’ ευθείας επαφή με σωματικά υγρά (όπως το αίμα και το σπέρμα) του φορέα ή του πάσχοντος ή να υπάρχουν ανοιχτές πληγές και στους δύο.

Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ αναφέρουν ότι είναι «αμελητέος» ακόμα και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού με το δάγκωμα, το φτύσιμο, το μοίρασμα ερωτικών βοηθημάτων ή και το πέταγμα των σωματικών υγρών (π.χ. ενός φιαλιδίου με αίμα).
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...