Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Είδος υπό εξαφάνιση η σοκολάτα!

Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους παραγωγούς σοκολάτας παγκοσμίως, την Mars Inc και την Barry Callebaut AG, η ζήτηση της σοκολάτας ανεβαίνει συνεχώς, ενώ η παραγωγή μειώνεται.

Οι προβλέψεις των παραγωγών είναι ότι μέχρι το 2020, η έλλειψη σοκολάτας θα είναι γεγονός και το 2030 θα υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια τόνους, γράφει το Bloomberg news.
Οι αιτίες της έλλειψης είναι οι ασθένειες του κακάο, η ξηρασία και η μείωση των καλλιεργειών κακάο για πιο προσοδοφόρα προϊόντα, όπως καλαμπόκι και καουτσούκ. Ήδη το 2013 ο πλανήτης κατανάλωσε περισσότερο κακάο από την συνολική παραγωγή της χρονιάς. Το 2014, παρά την αύξηση της παραγωγής, η ποσότητα μόλις που κατάφερε να συμβαδίσει με τη ζήτηση.
Από το 1993 μέχρι το 2007, η τιμή του κακάο ήταν 1465 δολάρια ανά τόνο κατά μέσο όρο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι ετών, η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 87%. Oι προσπάθειες για να γίνει η σοκολάτα άφθονη και φτηνή είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε κάτι άνοστο, όπως οι ντομάτες, το κοτόπουλο και οι φράουλες των σούπερ μάρκετ. Η ελπίδα για το μέλλον βρίσκεται σε μια νέο είδος κακάο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό αλλά και ιδιαίτερα εύγευστο. Αυτή η νέα ποικιλία υπόσχεται στον κόσμο άφθονη και σταθερή παραγωγή σοκολάτας.

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...