Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Ο Ιησούς είχε παντρευτεί τη Μαρία Μαγδαληνή, υποστηρίζει νέο βιβλίο

Νέες θεωρίες


Ο Ιησούς παντρεύτηκε το... άλλο του μισό, την Μαρία την Μαγδαληνή και έκαναν δύο παιδιά λέει νέο βιβλίο με τον τίτλο «Το Χαμένο Ευαγγέλιο» που υποστηρίζει οτι υπάρχει μια πλοκή δεκατριών χρόνων για την ζωή του Ιησού, πριν την σταύρωση του, μια απόπειρα δολοφονίας της Μαρίας Μαγδαληνής και των παιδιών του και άλλα πολλά.

Ο καθηγητής θεολογίας Barrie Wilson και η ιστορική συγγραφέας Simcha Jacobovici βασίζουν αυτήν την θεωρία σε χειρόγραφα 1,450 ετών, που βρήκαν στην Βρετανική βιβλιοθήκη.
Μετέφραζαν για μήνες το αρχαίο κείμενο και έχουν πει ότι η αρχική Παρθένος ήταν η Μαγδαληνή και όχι η μητέρα του Χριστού Μαρία. Το χειρόγραφο βρισκόταν στην βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και είναι ύποπτο γιατί δεν είχε μεταφραστεί. Η Μαρία Μαγδαληνή, είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, την Σταύρωση και την Ανάσταση.
Αλλά έχει μείνει στην ιστορία ως πόρνη, ενώ πουθενά δεν αναγράφεται ότι ήταν πόρνη. Φυσικά ο Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του “Ο τελευταίος πειρασμός” του 1953, αναφέρεται σε αυτήν ως γυναίκα του Ιησού. Και ο κώδικας ΝταΒίντσι, το δημοφιλές βιβλίο που μετέπειτα έγινε ταινία, αναφέρεται και αυτό στην θεωρία αυτή.
Το βιβλίο αναφέρεται στην θεωρία που χρησιμοποίησε και η ταινία ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό. Το μόνο στοιχείο που επιβεβαιώνεται για την Μαγδαληνή, είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει ως και σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...