Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Η ανθρώπινη βαρβαρότητα - Βάζουν φωτιά σε ταύρο

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εναντιώνονται στο φεστιβάλ Toro Jubilo που αποτελεί παράδοση αιώνων στην Ισπανία.


Ο τρομοκρατημένος ταύρος με φλόγες στην πλάτη του ήταν το ανατριχιαστικό σόου με το οποίο διασκέδασαν περίπου 1.000 Ισπανοί το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ανήμπορος ταύρος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να σβήσουν τη φωτιά που τον κατέκαιγε σε αυτό το βάρβαρο τελετουργικό.


Οι ντόπιοι είναι περήφανοι για το "Toro Jubilo", παράδοση που ισχυρίζονται πως γιορτάζει τη δύναμη του ταύρου. 

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αμφισβητούν και το περασμένο Σάββατο ξέσπασαν, διαμαρτυρόμενοι για τα δικαιώματα των ζώων. Η διάθεση το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Medinaceli, 85 μίλια από τη Μαδρίτη, ήταν εορταστική για το βάρβαρο έθιμο. 

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτύρονταν από τη μια γωνιά της πλατείας, ενώ μια μπάντα πνευστών έπνιγε τις φωνές τους. Φορώντας κόκκινα φουλάρια, οι διοργανωτές προσπάθησαν να τους σταματήσουν και τότε ξέσπασαν επεισόδια.

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν βίαια από τους εξαγριωμένους ντόπιους και τους μάζεψε η αστυνομία.Λίγα λεπτά αργότερα ο ταύρος Islero ρίχτηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αρένα, με το μπερδεμένο ζώο να σκοντάφτει σε μια από τις φωτιές και καπνός να βγαίνει από τα ρουθούνια του. 

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Pacma υποστηρίζει πως οι Ισπανοί θέλουν να το σταματήσουν, με τον κάτοικο Rodrigo Garcia να σημειώνει πως αυτή είναι η πιο σημαντική μέρα του χρόνου για το Medinaceli και πως δεν θα σταματήσουν το έθιμο αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν. "Η φωτιά καίει τα κέρατα των ταύρων, τα μάτια και άλλα μέρη τους, προκαλώντας τεράστιο άγχος. Αυτό που πρέπει να υποφέρουν είναι αδιανόητο", σημείωσε ο Ben Williamson της οργάνωσης People for the Ethical Treatment of Animals.


Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...