Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να κάνεις τον γύρο του κόσμου;;; Πάντως αυτό το ζευγάρι καταφέρνει να βγάζει και από πάνω! Δείτε το πως...!

Το 2013, ο Chris εργαζόταν για τεχνολογικές εταιρείες, ενώ η Danika ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ σε μία ομάδα boutique hotels.
Το ζευγάρι αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να παρατήσει τις δουλειές του και να κάνει το γύρο του κόσμου με ανοιχτή ημερομηνία επιστροφής - Ωστόσο, σχεδίασαν να συνεχίσουν να εργάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής ως freelancer στους ίδιους τομείς
Οταν ο Chris Garlotta εργαζόταν στο Σαν Φρανσίσκο, σπανίως συναντούσε κατ' ιδίαν τους πελάτες του. Δουλεύοντας πλέον από το Βερολίνο, τη Πράγα, το Βιετνάμ ή το Αμστερνταμ, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ.
Τουλάχιστον για τους πελάτες. Επειδή για τον Chris και τη σύζυγό του, Danika, πολλά έχουν αλλάξει...
"Το γεγονός ότι κάθομαι εδώ στο Βερολίνο και έχω συναλλαγές με ένα πελάτη δεν διαφέρει σε τίποτα από το να ήμουν οπουδήποτε αλλού", λέει στο Business Insider. "Πολλοί άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω ήταν πελάτες μου για χρόνια. Ξέρουν ότι ταξιδεύουμε. Δεν βρίσκουν καμία διαφορά, αλλά τη διαισθανόμαστε".
Το 2013, ο Chris εργαζόταν για τεχνολογικές εταιρείες, που εξειδικεύονταν στο ντιζάιν γραφικών και την ανάπτυξη ιστότοπων, ενώ η Danika ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ σε μία ομάδα boutique hotels. Το ζευγάρι αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να παρατήσει τις δουλειές του και να κάνει το γύρο του κόσμου με ανοιχτή ημερομηνία επιστροφής.
Ωστόσο, σχεδίαζαν να συνεχίσουν να εργάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής ως freelancer στους ίδιους τομείς. Ο Chris δουλεύει πάνω στο visual design και τις εφαρμογές, διατηρώντας μεταξύ άλλων το δικό του app, ZingSale, το οποίο ειδοποιεί τους πελάτες όταν πέφτουν οι τιμές και η Danika ασχολείται με τη στρατηγική των social media και το marketing design.

Υστερα από 9 μήνες μακριά από την πατρίδα τους, η στρατηγική της "εργασίας ενώ ταξιδεύω" αποδεικνύεται τουλάχιστον βιώσιμη, αφού το ζευγάρι κερδίζει το 40% του ποσού που έβγαζε όταν ζούσε στις ΗΠΑ.
"Το ωράριο 9-5 δεν υπάρχει. Στο Σαν Φρανσίσκο, εάν κάποιος έστελνε email σε εργάσιμες ώρες, περίμενε άμεση απάντηση. Αυτό έχει αλλάξει", λέει ο Chris. "Eπειδή δεν καθυστερούμε πηγαίνοντας στο γραφείο, έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες αλλά να σημειώνουμε την ίδια πρόοδο στα projects".
Οι Garlottas εκτιμούν ότι εργάζονται 20 με 40 ώρες την εβδομάδα, ανάλογα με το φόρτο εργασίας.
Η Danika προσθέτει ότι δουλεύουν μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς, καθώς υπάρχει πάντα το κίνητρο του να τελειώσουν γρήγορα και να κλείσουν τον υπολογιστή ώστε να αφιερώσουν την υπόλοιπη μέρα στην εξερεύνηση και την περιήγηση στα αξιοθέατα.

Το ζευγάρι δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το Google Voice για να επικοινωνήσουν με τους πελάτες και τους συγγενείς τους. Επισημαίνουν ότι μόνο που χρειάζεται για να δουλεύει κανείς με αυτόν τον τρόπο είναι ένας υπολογιστής και μία ασύρματη σύνδεση.
Παραδέχονται ότι αν και κερδίζουν αρκετά ώστε να μην έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής που είχαν στο Σαν Φρανσίκσο, φροντίζουν να μένουν σε πόλεις με χαμηλό κόστος ζωής και επιλέγουν οικονομικούς τόπους διαμονής (για παράδειγμα διαμερίσματα μέσω του Αirbnb αντί για ξενοδοχεία).
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...