Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Τρόμος στον αέρα: Μετέωροι υαλοκαθαριστές στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Δυο εργάτες κρεμάστηκαν στον 69ο όροφο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Η περιπέτεια στον αέρα και πώς διασώθηκαν

Πυροσβέστες της Νέας Υόρκης διέσωσαν  δυο εναερίτες υαλοκαθαριστές στο περίφημο One World Trade Center το κτίριο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, στη θέση όπου κάποτε ορθωνόταν οι Δίδυμοι Πύργοι της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Οι δυο εναερίτες παγιδεύτηκαν για διάστημα περίπου δυο ωρών στον 69ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης όταν έσπασαν τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν την ειδική σκαλωσιά στην οποία βρίσκονταν, στη μία της πλευρά.
Οι διασώστες για να σώσουν τους δυο εργαζόμενους στον καθαρισμό του κτιρίου άνοιξαν μια τρύπα σε ένα παράθυρο και τράβηξαν τους δυο άντρες στο εσωτερικό. Τη στιγμή της διάσωσης στη νότια πλευρά του πύργου η σκαλωσιά όπου βρίσκονταν οι δύο εναερίτες υαλοκαθαριστές είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και κρέμονταν σε ύψος 240 μέτρων από το έδαφος ενώ σε αυτό το ύψος έπνεαν άνεμοι ταχύτητας περίπου 11 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Οι διασωθέντες άντρες είναι ο Χουάν Λόπες, με εμπειρία πέντε χρόνων σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα και ο Χουάν Λισάμα ο οποίος είναι σε αυτή τη δουλειά για 14 χρόνια. Σχεδόν εκατό πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερο έφτασαν στο χώρο όπου σημειώθηκε το πρώτο ατυχές συμβάν του νέου ουρανοξύστη στον οποίο οι πρώτοι ένοικοι μπήκαν την τελευταία εβδομάδα, 13 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το κτίριο 104 ορόφων είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στο δυτικό κόσμο. Το ύψος του φθάνει τα 541 μέτρα και αντικαθιστά τους Δίδυμους Πύργους που κατέρρευσαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...