Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Το παιδί με την απίστευτη ασθένεια: Δεν πεινάει ούτε διψάει!

Είναι το μοναδικό παιδί με αυτή την ασθένεια


Ποιο παιδί θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα χάμπουργκερ, ένα παγωτό ή μία μερίδα τηγανιτές πατάτες; Κι όμως, ο Λάντον Τζόουνς δεν συγκινείται καν όταν τα βλέπει μπροστά του. Ο 12χρονος πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια. Δεν πεινάει, ούτε διψάει ποτέ. Και έτσι αρνείται να φάει και να πιει το οτιδήποτε. 
 
Πρόκειται για μία τόσο σπάνια ασθένεια, που οι γιατροί εκτιμούν ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που πάσχει από αυτή. Αυτά τα περίεργα συμπτώματα εμφανίστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο Λάντον ξύπνησε το πρωί της 14ης Οκτωβρίου του 2013, νιώθοντας ζαλάδα και ένα βάρος στο στήθος. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι είχε φλεγμονή στον αριστερό πνεύμονα, η οποία αντιμετωπίστηκε. Αλλά τότε, εντελώς ξαφνικά, σταμάτησε να τρώει. 
 
Τον τελευταίο χρόνο, οι γονείς του τον έχουν πάει σε γιατρούς σε πέντε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ. Εχει κάνει αμέτρητες εξετάσεις, από εγκεφαλογραφήματα μέχρι ψυχιατρικές εκτιμήσεις και οι ειδικοί έχουν ερευνήσει το ενδεχόμενο να πάσχει από μία πλειάδα ασθενειών, ανάμεσά τους και πιθανές διατροφικές διαταραχές. Μία μία όμως οι πιθανές εκτιμήσεις απορρίπτονταν και επισήμως ακόμη δεν έχει γίνει διάγνωση για την περίπτωσή του. 
 
Το ίδιο διάστημα, οι γονείς του έχουν δοκιμάσει κάθε τρόπο για να τον πείσουν να φάει, από παρακάλια μέχρι απειλές, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Το αγόρι συνεχίζει να χάνει βάρος, πάνω από 15 κιλά έως τώρα και έχει φτάσει να ζυγίζει πλέον μόλις 30 κιλά. Εξαιτίας της ασθένειας δεν μπορεί να κάνει καμία από τις αγαπημένες του ασχολίες, ενώ έχει χάσει δεκάδες ημέρες μαθημάτων στο σχολείο. 
 
Για τους γιατρούς που έχουν μετατραπεί σε ντετέκτιβ στην περίπτωσή του, η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως ο Λάντον υποφέρει από μία σπάνια δυσλειτουργία υποθαλάμου. Πρόκειται για μία περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει μία πλειάδα λειτουργιών του σώματος, ανάμεσά τους η πείνα και η δίψα, η αρτηριακή πίεση και ο ύπνος. Ανάμεσα στις συνέπειες μίας τέτοιας δυσλειτουργίας είναι ο υποσιτισμός, οι γενετικές διαταραχές και οι όγκοι.


Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...