Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Ο... Μπάτμαν επιστρέφει! Σε ποια περιοχή φτιάχνουν... γειτονιά για νυχτερίδες; (PHOTOS+VIDEO)

Η σπηλιά Bracken, που βρίσκεται στο νότιο Τέξας, λίγο έξω από την πόλη του San Antonio, φιλοξενεί το καλοκαίρι τη μεγαλύτερη αποικία νυχτερίδων στον κόσμο.
Κάθε χρόνο περίπου 20 εκατομμύρια νυχτερίδες μεταναστεύσουν από το Μεξικό στο Τέξας για να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Και κάθε βράδυ από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.
Εκατομμύρια νυχτερίδες στροβιλίζονται καθώς ανεβαίνουν στον ουρανό και απλώνονται σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων από το σπήλαιο και σε μεγάλο ύψος και για πολλές ώρες τρέφονται με τόνους εντόμων, κυρίως λεπιδόπτερα και γεωργικά παράσιτα. Εκτός από τους τουρίστες και τους λάτρεις των νυχτερίδων, μια σειρά από άλλα πλάσματα προσμένουν την έξοδό τους. Η μεγάλη κερασφόρος κουκουβάγια για ένα λαχταριστό δείπνο... νυχτερίδας, όπως και τα ρακούν και οι κροταλίες. Ωστόσο, οι εικόνες δεν παύουν να εντυπωσιάζουν καθώς οι νυχτερίδες σκεπάζουν τον ουρανό...
Λόγω της μεγάλης...κινητικότητας μία περιβαλλοντική οργάνωση αγόρασε την έκταση γύρω από το σπήλαιο και έτσι θα έχουν και το δικό τους...."αερολιμένα" όπως λένε οι υπεύθυνοι
Η έκταση αυτή βρίσκεται δίπλα σε σπήλαιο όπου ζουν χιλιάδες νυχτερίδες και αποτελεί τον...αερολιμένα τους! Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπήλαιο αυτό στεγάζεται η μεγαλύτερη αποικία νυχτερίδων στον κόσμο.
Η οργάνωση που θέλει να τις προστατεύσει με την αγορά της έκτασης, όμως οι αγρότες της περιοχής αντιδρούν καθώς όπως λένε αυτό είναι καταστροφικό για τις καλλιέργειες τους.

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...