Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Τι πραγματικά συνέβη στο World Discoverer ; Διαβάστε την ιστορία!

Το World Discoverer ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο αφιερωμένο για να διερευνήσει τις πολικές περιοχές, εγκαταλείφθηκε το 2000 στο νησί  Nggela, (Νησιά Σολομώντα) μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο.

Το πλοίο χτίστηκε αρχικά το 1974. Στη συνέχεια μεταπωλήθηκε  σε πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες κατά την διάρκεια των ετών, και μετονομάστηκε πολλές φορές. Το σκάφος διαθέτει ένα διπλό κύτος επιτρέποντας του να κάνει περιοδικά ταξίδια στην περιοχή της Ανταρκτικής Χερσονήσου προστατεύοντας το από τυχόν επιπτώσεις σε σύγκρουση με παγόβουνο. Το πλοίο διέθετε και φουσκωτές βάρκες επιτρέποντας στους επιβάτες να προσεγγίσουν τα κομμάτια πάγου και να τα παρατηρήσουν.
Το πλοίο πραγματοποιούσε κρουαζιέρες κοντά στο νότιο ημισφαίριο και επισκεπτόταν μέρη όπως η Ανταρκτική, τις Νήσους Φόκλαντ, τη Χιλή, Ushuaia, Αργεντινή. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, το πλοίο έκανε κρουαζιέρα στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού. Επίσης έκανε κρουαζιέρες σε  αυτήν την και την περίοδο μεταξύ των μηνών Αυγούστου και Οκτωβρίου.  Και  τέλος, μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Αυγούστου, το πλοίο έκανε κρουαζιέρα γύρω από την Αλάσκα και στην περιοχή κοντά στα ρωσικά σύνορα γύρω από τη θάλασσα του Μπάρεντς. Πολύ λίγα σκάφη έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για αποστολές πλεύσης κοντά ή γύρω από τα παγόβουνα. Η κατασκευή διπλού κύτους θα μπορούσε να επιτρέψει  την πρόσκρουση με παγόβουνα με λίγες ζημιές για το πλοίο και το πλήρωμα. Το  World Discoverer  διέθετε επίσης μια σειρά από κρουαζιέρες 8000 μιλίων και επέτρεψε στο πλοίο να είναι το πρώτο πλοίο που διήλθε ποτέ από το Βορειοδυτικό Πέρασμα.
Στις 30 Απριλίου 2000, το πλοίο χτύπησε πάνω σε έναν μεγάλο αχαρτογράφητο βράχο ή ύφαλο σε ένα πέρασμα στα  Νησιά του Σολομώντος.  Ένα επιβατικό πλοίο είχε σταλεί στην περιοχή για να μεταφέρει τον κόσμο με ασφάλεια.  Ο καπετάνιος μετέφερε το πλοίο στον κόλπο Roderick καθώς είχε μια κλίση 20 μοιρών για να το σώσει από την βύθιση. Από τότε το  πλοίο παρέμεινε στο κόλπο Roderick. Το World Discoverer μέχρι και σήμερα βρίσκεται στον κόλπο με μια κλίση 46 μοιρών.  Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...