Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτο και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ: Αυτό το ποδήλατο (!) είναι πιο γρήγορο από μια ΦΕΡΑΡΙ [video + photo]

Ο François Gissy είναι τρελός. Και αν αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε από το... κούρεμά του και μόνο, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί.
Τι έκανε; Έφτασε τα 333 χιλιόμετρα ανά ώρα μέσα σε 4,8 δευτερόλεπτα. Γιατί είναι τόσο συγκλονιστικό; Επειδή τα κατάφερε με ένα ποδήλατο!

Όσοι παρακολουθείτε Formula 1, θα απαντούσατε ότι μια Ferrari εύκολα μπορεί να κερδίσει μια Red Bull, αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι εκείνος που τα τελευταία τέσσερα χρόνια παίρνει το πρωτάθλημα. Πιθανό είναι και μια Mercedes, καθώς φέτος ο πρωταθλητής Λούις Χάμιλτον το έκανε με μία τέτοια. 

Εμείς, βέβαια, δεν αναφερόμαστε στα μονοθέσια, αλλά στα “απλά” αυτοκίνητα της Ferrari. Θεωρούνται από τα πιο γρήγορα και όχι άδικα. Ένα ποδήλατο, όμως, κατάφερε να κερδίσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, με οδηγό τον François Gissy!

Φυσικά το ποδήλατο δεν ήταν απλό, αλλά “πειραγμένο”, αφού πάνω του είχε έναν... πύραυλο! Το έφτιαξε ο ίδιος ο François Gissy, που όπως υποστηρίζει δεν σταματά στο ρεκόρ αυτό. Γιατί δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν ρεκόρ τα 333 χιλιόμετρα μέσα σε 4,8 δευτερόλεπτα!

Ο μετρητής έγραψε: ταχύτητα ίση με 333 χιλιόμετρα ανά ώρα

Σήμερα, αναζητά χορηγούς για να μπορέσει να φτιάξει ένα ακόμα καλύτερο ποδήλατο και κατ' επέκταση να γίνει πιο γρήγορος. Απ' ότι φαίνεται τα 333 χιλιόμετρα δεν είναι αρκετά για τον François Gissy, που θέλει να φτάσει τα 400, σε λιγότερο από 2 χιλιόμετρα!

Όπως χαρακτηριστικά έχει πει: “Αν μπορούσαμε να βρούμε σοβαρούς χορηγούς, τότε θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα μεγαλειώδες ποδήλατο, που θα λεγόταν 'Spine Crusher' και θα μπορούσε να πιάσει τα 400 χιλιόμετρα. Προς το παρόν σταυρώνω τα δάκτυλά μου για να πάρω σύντομα το πράσινο φως να ξεκινήσω την κατασκευή του. Αλλά δεν εξαρτάται από εμένα, δυστυχώς”.

Όσον αφορά την ταχύτητα που έπιασε με το ποδήλατο – πύραυλο, είπε: “Εκείνη την ώρα μου φάνηκε τρομακτικό, αλλά όταν σταμάτησα, κατάλαβα πόσο καταπληκτικό ήταν. Δεν μπορώ να το περιγράψω, θα πρέπει να το ζήσετε, για το καταλάβετε”.

Φυσικά στο βίντεο δεν φαίνεται ο ντροπιασμένος οδηγός της Ferrari, που ηττήθηκε από ένα ποδήλατο...

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...