Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτός είναι καρπερός άνδρας έχει 98 παιδιά και συνεχίζει...

Από το κρεβάτι του έχουν περάσει δεκάδες θηλυκά. Δεν πρόκειται, όμως, για έναν αθεράπευτο γυναικά..
.
Ο Εντ Χούμπεν έχει βάλει σκοπό της ζωής του να βοηθά όσους θέλουν να γίνουν γονείς. Και άτομα από όλο τον κόσμο καταφεύγουν σε εκείνον, όταν δεν έχουν άλλη επιλογή.
Αυτή η πρωτότυπη... υπηρεσία που τους παρέχει, είναι μάλιστα χωρίς χρέωση, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του BBC. Μέχρι τώρα, ο Χούμπεν έχει αποκτήσει 98 παιδιά. Η έξι εβδομάδων Μαντίτα είναι η πιο πρόσφατη απόγονός του.

Ο ίδιος περιγράφει τη δράση του ως «φιλανθρωπική δωρεά σπέρματος». Βοηθά ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ανύπαντρες γυναίκες, αλλά και ζευγάρια διαφορετικού φύλου που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Ξεκίνησε το 2002, δωρίζοντας σπέρμα σε μία τράπεζα. Ο Ολλανδός ξεναγός, όμως, ανακάλυψε λίγο καιρό αργότερα πως η χώρα του απαγόρευσε τη συγκεκριμένη πρακτική. Αρχισε λοιπόν να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν, στο ίντερνετ.

Τώρα δωρίζει το γενετικό του υλικό με τον... παραδοσιακό τρόπο. Οπως λέει, έτσι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες σύλληψης. «Ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται ότι αυτός είναι απλά ένας τρόπος να κάνω σεξ χωρίς να αναλαμβάνω ευθύνες, δεν είναι όμως έτσι. Είμαι ο άνθρωπος στον οποίο στρέφονται εκείνοι που θέλουν να γίνουν γονείς, όταν οι υπόλοιπες μέθοδοι έχουν αποτύχει» εξηγεί.

Κίνητρό του, κατά τον ίδιο, η ομορφιά της δημιουργίας μίας νέας ζωής, που θα αγαπηθεί. Για εκείνους που δέχονται τις υπηρεσίες του, ο Χούμπεν είναι ένας σωτήρας. Η μητέρα της Μαντίτα για παράδειγμα, είναι μία 28χρονη νοσοκόμα που λέει πως πάντα ήθελε να γίνει μητέρα, αλλά δεν κατάφερνε να βρει τον κατάλληλο σύντροφο. «Μετά από έξι χρόνια αποτυχιών, άρχισα να ψάχνω κάποιον σαν τον Εντ», λέει. Οσο για το πόσο δύσκολο ήταν να έρθει σε επαφή με έναν άγνωστο για να αποκτήσει παιδί, εκείνη απαντά: «Αρχικά γνωριστήκαμε, οπότε δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα». Αλλωστε, όπως προσθέτει, ήθελε να μάθει πράγματα για τον άνδρα που θα γινόταν ο πατέρας του παιδιού της και το προτιμούσε σε σύγκριση με έναν ανώνυμο δωρητή σπέρματος. «Ηθελα να μπορώ να της δώσω απαντήσεις όταν θα αρχίσει να με ρωτάει για εκείνον», συμπληρώνει.
Ο Χούμπεν δεν εξαφανίζεται τελείως από τις ζωές των παιδιών του. Στο διαμέρισμά του, στο Μάαστριχτ, έχει αρκετές κούπες με φωτογραφίες από κάποιους από τους απογόνους του. Δώρα για τη Γιορτή του Πατέρα. Τριγύρω στους τοίχους υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες μωρών. Τόσες πολλές, που στο τέλος αγόρασε μία ψηφιακή κορνίζα, όπου εναλλάσσονται τα πρόσωπά τους.

Παράλληλα, στον υπολογιστή του κρατά πλήρη στοιχεία. Δεν θέλει κάποια στιγμή δύο παιδιά του να γίνουν ζευγάρι. Τη λίστα την έχουν όλοι οι γονείς που έχει βοηθήσει, προκειμένου να μην προκύψει κίνδυνος αιμομιξίας.
Εχει άπειρες ιστορίες να διηγηθεί. Οπως για ένα ζευγάρι από τη Βρετανία, που είχε χαλάσει όλες τις οικονομίες σε κλινικές για τεχνητή γονιμοποίηση, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από τέσσερις ημέρες μαζί του, το πρόβλημα είχε λυθεί. Το ζευγάρι επέστρεψε πέρυσι και τώρα περιμένει το δεύτερο παιδί του.
Στην ερώτηση για το αν η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για τους άνδρες- γνωρίζοντας πως η σύζυγός τους κοιμάται με έναν άλλον στο διπλανό δωμάτιο- εκείνος απαντά με ένα παράδειγμα. «Ενα ζευγάρι από τη Λευκορωσία οδηγούσε 1.000 μίλια για να έρθει εδώ κάθε μήνα, για τρεις μήνες. Προσπαθούσαν 15 χρόνια σε κλινικές να αποκτήσουν παιδί. Οι γιατροί τους έδιναν υποσχέσεις, αλλά δεν γινόταν τίποτα. Ηρθαν τρεις φορές και τώρα έχουν ένα μωρό. Αυτό ξεπερνά τα συναισθήματα όπως ''ένας άγνωστος κοιμάται με τη γυναίκα μου''».

Παρότι όμως έχει αποκτήσει 98 παιδιά, ακόμη δεν έχει δική του οικογένεια. Οπως λέει, θέλει να πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα γνωρίσει μία γυναίκα που θα θέλει να αποκτήσει παιδιά μαζί του και να τα μεγαλώσουν σαν οικογένεια. Τι θα γίνει τότε όμως με τις πολύτιμες υπηρεσίες του; «Θα περιορίσω τη δράση μου. Ισως μόνο στις γυναίκες που ήδη έχουν αποκτήσει ένα δικό μου παιδί και θέλουν να του χαρίσουν ένα αδερφάκι», απαντά.
Ο πιο... αποτελεσματικός άνδρας της Ευρώπης -Εχει 98 παιδιά και συνεχίζειGreen Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...