Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΣΧΟΣ: Καθηγητής εξευτέλισε μαθήτρια δείχνοντας φωτογραφία της με μπικίνι μπροστά σε 100 συμμαθητές της

Με στόχο να «νουθετήσει» τους μαθητές για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο, ένας... καθηγητής κολεγίου στο Πλίμουθ θεώρησε καλό να διαπομπεύσει μια δεκαπεντάχρονη μαθήτρια...


Στο κολέγιο Eggbuckland του Πλίμουθ ένας καθηγητής ρεζίλεψε μια δεκαπεντάχρονη μαθήτρια μπροστά σε εκατό συμμαθητές της, όταν σε ομιλία για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ο καθηγητής παρουσίασε μια φωτογραφία της κοπέλας με σορτς και το επάνω μέρος του μαγιό της, την οποία πήρε από το προφίλ της στο facebook.

Η μαθήτρια, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αισθάνθηκε ταπεινωμένη και τηλεφώνησε στη μητέρα της, που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στη δουλειά της. Η μητέρα, όπως δηλώνει στον βρετανικό Τύπο, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε και κατήγγειλε το γεγονός στον οργανισμό που επιθεωρεί τα σχολεία στη Βρετανία (Ofsted).

H μητέρα της δεκαπεντάχρονης δήλωσε, ότι αν το σχολείο ήθελε να συμβουλεύσει την κόρη της για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο, θα έπρεπε οι καθηγητές να της μιλήσουν ιδιαιτέρως και όχι μπροστά σε εκατό συμμαθητές της! H ίδια εξήγησε ότι η επίμαχη φωτογραφία είναι από το facebook της κοπέλας και την ανάρτησε πέρυσι, ενώ εξήγησε ότι η κόρη της είναι πολύ αναστατωμένη από το περιστατικό, αφού πρόκειται για «ένα παιδί χαμηλών τόνων που δεν έχει καν τρυπήσει τα αυτιά της».

Μετά την καταγγελία της μητέρας ο εκπρόσωπος του κολεγίου δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ήθελε με ένα βίντεο που έδειχνε στους μαθητές να τους εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να βρει ο οποιοσδήποτε τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιήσει χωρίς την έγκρισή τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο καθηγητής σε ομιλία με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», βρήκε τυχαία κάποιες φωτογραφίες ανάμεσα στις οποίες και αυτή της μαθήτριας και τις χρησιμοποίησε για να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τους κινδύνους που τους περιμένουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...