Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Άκουσε "να τα εκατοστήσεις" 99 φορές και... το έκανε! (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)

Το πάρτι του... αιώνα στήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, καθώς η Τριανταφυλλιά Τσαφή έσβησε 100 κεράκια στη γενέθλια τούρτα της και η καθιερωμένη ευχή “να τα εκατοστήσεις” μετατράπηκε από όλους σε “να τα χιλιάσεις”.

Ροζ μπαλόνια, τούρτα που είχε επάνω το νούμερο εκατό, μουσική, φαγητό και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα είχε το πάρτι – έκπληξη που έκαναν το πρωί στην κυρία Τριανταφυλλιά τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, οι φίλοι και οι φίλες της, οι άνθρωποι του ΚΗΦΗ και η δημοτική αρχή του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με επικεφαλής τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη.
“Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι μια όμορφη μέρα” έλεγε και ξαναέλεγε η αιωνόβια γυναίκα την ώρα που οι παρευρισκόμενοι την αγκάλιαζαν και της εύχονταν υγεία και περαιτέρω ευτυχία με αφορμή τα γενέθλια της

Την ιδέα για το πάρτι – έκπληξη της κ.Τριανταφυλλιάς είχε η υπεύθυνη του ΚΗΦΗ, Δήμητρα Βουλγαρίδου, η οποία μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό (νοσηλευτές, κοινωνικούς φροντιστές και οδηγούς) υποδέχεται καθημερινά τους 15 ηλικιωμένους, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας και άλλων προβλημάτων και χρειάζονται φροντίδα.

Η αιωνόβια πλέον γυναίκα δίνει το παρών στο ΚΗΦΗ της Νεάπολης τα τελευταία τρία χρόνια. Εκεί τρώει το πρωινό της, κάνει ορθοσωμική γυμναστική, πίνει τσάι παρέα με τις φίλες της... ενώ έως και πέρσι ζωγράφιζε και έκανε σχέδια με πλαστελίνη! Συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα, τις εκδηλώσεις και της αρέσει να κοινωνικοποιείται.


Η Τριανταφυλλιά Τσάφη γεννήθηκε το 1914 στη Γαλατινή Κοζάνης και στον πόλεμο του '40 “έχασε” τον άντρα της στην Κορυτσά, έχοντας ένα γιο μόλις 6 ετών. Στη συνέχεια ξαναπαντρεύτηκε και έκανε μια κόρη, ενώ μεγάλωσε και τα 5 παιδιά που ήδη είχε ο δεύτερος άντρας της. Στο σύνολο αυτή τη στιγμή μετρά 7 παιδιά, 11 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ο στόχος μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας να περνούν τα εκατό χρόνια, αρχίζει και επιτυγχάνεται. Θα μας κυνηγάνε τα ασφαλιστικά ταμεία βέβαια, αλλά δεν πειράζει”, δήλωσε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, αναφερόμενος στη δουλειά που κάνουν τα τρία ΚΗΦΗ του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, εκεί όπου εξυπηρετούνται συνολικά 85 άτομα.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το πάρτι έληξε με το καθιερωμένο τραγούδι γενεθλίων, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού σε δέκα χρόνια με την κυρία Τριανταφυλλιά να σβήνει 110 κεράκια στην τούρτα.Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...