Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες: Δείτε το νησί που βασανίζουν ακρωτηριάζουν και καίνε ζωντανές τις "μάγισσες"

Μία γυμνή γυναίκα ήταν δεμένη σε ένα δέντρο, την ώρα που το πλήθος φώναζε το όνομα της «μάγισσας» δίπλα σε μία φωτιά όπου... 
πύρωναν τα σίδερα με τα οποία θα την βασάνιζαν, ενώ στη συνέχεια θα την έκαιγαν ζωντανή. Δεν είναι σκηνή από βιβλίο ή ταινία. Ο μεσαίωνας υπάρχει ακόμη σε κάποια σημεία του πλανήτη.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα οι κάτοικοι επιδίδονται ακόμη σε κυνήγι μαγισσών. Ένας ξαφνικός θάνατος ή μία περίεργη συμπεριφορά είναι αρκετή για να βάλει στο στόχαστρο μία γυναίκα. Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι το λιγότερο που θα της συμβεί. Τα βασανιστήρια, οι ακρωτηριασμοί και ο φρικτός θάνατος είναι το μέλλον της.

Όπως αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ, ο νόμος της ζούγκλας βασιλεύει ακόμη εκεί. Μία 50χρονη γυναίκα βασανίστηκε με πρωτοφανή αγριότητα όταν την κατηγόρησαν για μαγεία επειδή ο 22χρονος γιος της πέθανε ξαφνικά από στομαχική μόλυνση. Από καθαρή τύχη δεν ξεψύχησε όταν πέταξαν το σημαδεμένο κορμί της σε ένα χωράφι αφού τελείωσαν με την τιμωρία της. Πέρασε δέκα μήνες στο νοσοκομείο για να συνέλθει, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στο χωριό της ποτέ ξανά.

Οι κάτοικοι στην Παπούα Νέα Γουινέα διακατέχονται ακόμη από πρωτόγονες αντιλήψεις, τρέμουν τα βουντού, ενώ ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα αντιμετωπίζονται ως εργαλεία μαύρης μαγείας. Πάνω από το 80% του πληθυσμού ζει σε απομακρυσμένες γεωργικές κοινότητες και σύμφωνα με τον ΟΗΕ η πρόοδος έχει προκαλέσει νέα «έκρηξη» στο κυνήγι των μαγισσών.

Οι χωρικοί κάνουν σκοπιές τις νύχτες στα νεκροταφεία, όπως αναφέρει η Daily Mail, με τσεκούρια και αυτοσχέδια όπλα, παραμονεύοντας για εκείνες που θέλουν να τραφούν από τα φρεσκοθαμμένα πτώματα. Τουλάχιστον 200 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί μέσα σε ένα χρόνο, με φρικτό τρόπο επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγισσες.

Τις πετούν από το βουνό, τις σέρνουν πίσω από αυτοκίνητα, τις καίνε ζωντανές. «Απροσδόκητη δυσκολία ή ξαφνική ατυχία, απρόσμενη ή ανίατη ασθένεια μπορούν να θεωρηθούν ως πράξεις κακών ανθρώπων με μαγικές δυνάμεις», επισημαίνει η αναφορά του ΟΗΕ.Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...