Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου ετοιμάζεται στη Ρωσία

Η μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης, χωρητικότητας 4.000 ανθρώπων, θα λειτουργήσει από το 2015 στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ρωσικές σωφρονιστικές Αρχές.


«Αυτή η φυλακή στο Κόλπινο θα είναι η πιο σύγχρονη της χώρας και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε ο Γκενάντι Κορνιένκο, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής σωφρονιστικής υπηρεσίας, παρουσιάζοντας το έργο στους δημοσιογράφους.

Το συγκρότημα, σε μια έκταση 350 στρεμμάτων, περιλαμβάνει περίπου 20 κτίρια μεταξύ των οποίων και δύο οκταώροφα που σχηματίζουν έναν σταυρό, αλλά και ένα νοσοκομείο, ένα πλυντήριο και μια κουζίνα. 

Τα κελιά που θα στεγάζουν από δύο έως τέσσερις κρατούμενους είναι μεγέθους 16-30 τετραγωνικών μέτρων το καθένα. 

«Η φυλακή αυτή είναι άνετη, σύμφωνη με όλα τα ευρωπαϊκά κριτήρια», διαβεβαίωσε ο Κορνιένκο.

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τη φυλακή Κρέστι που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα και προβλέπεται ότι θα κλείσει το 2015. 

Η φυλακή αυτή, στις όχθες του Νέβα, στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης, «φιλοξένησε» στο παρελθόν χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους - από τον Τρότσκι μέχρι τους αντιφρονούντες της σοβιετικής εποχής.

Ο Κορνιένκο είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με το κτίριο αυτό. Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει η πιθανότητα να μετατραπεί σε ξενοδοχείο ή σε κέντρο τέχνης.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...