Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Κεραυνός χτύπησε τελετή ιθαγενών στην Κολομβία

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά


όταν κεραυνός χτύπησε ένα μικρό χωριό στην επαρχία Μαγκνταλένα, στο βόρειο τμήμα της Κολομβίας, την ώρα που περίπου 60 μέλη της κοινότητας λάμβαναν μέρος σε μια θρησκευτική τελετή.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Λουίς Μιγκέλ Κότες Άμπεϊς, ο κεραυνός χτύπησε το χωριό, το οποίο βρίσκεται στα όρη Σιέρα Νεβάδα ντε Σάντα Μάρτα, τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ σε εξέλιξη ήταν ένας παραδοσιακός εορτασμός σε μια τοποθεσία που είναι γνωστή ως Κεμακουμάκε.
«Μία ομάδα ιθαγενών συμμετείχε σε παραδοσιακή τελετή της κοινότητας όταν ένας κεραυνός χτύπησε την περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 13», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο συνταγματάρχης Χόρχε Σάντο Ντομίνγκο, διοικητής μιας μονάδας των ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή.
Οι τραυματίες – πολλοί από τους οποίους έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα – διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της πόλης Σάντα Μάρτα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μαγκνταλένα.
Στην επιχείρηση για να ανασυρθούν οι σοροί συμμετείχε και ο στρατός, ωστόσο στην περιοχή επικρατούσαν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες δυσκολεύοντας το έργο των αρχών.
«Προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους νεκρούς από την περιοχή», όπου έχει εκδηλωθεί «μια πολύ ισχυρή καταιγίδα», ανέφερε ο στρατός.

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...