Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!! Αυτό ΔΕΝ είναι ένα συνηθισμένο διαμέρισμα αλλά...

O συνταξιούχος φύλακας Τζέιμς Κόνγουεϊ, επί 38 χρόνια στις φυλακές της Νέας Υόρκης, πίστευε πως είχε δει τα πάντα και πως ήξερε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις φυλακές και τις συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστήρια.

Κι όμως, το σοκ που βίωσε όταν επισκέφθηκε τη φυλακή Halden στη Νορβηγία δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αμέσως. Διότι το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είναι τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα του κόσμου.
Ο Κόνγουεϊ παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι η φυλακή βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος και σε μια ορεινή περιοχή. Του απάντησαν πως ήθελαν η φυλακή να λειτουργεί μέσα σε ένα εξευγενισμένο περιβάλλον και να δίνει κίνητρο στους 84 τροφίμους που είναι φυλακισμένοι.
Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν εκεί για τον Κόνγουεϊ, καθώς περιηγήθηκε στους εσωτερικούς χώρους της φυλακής και βρέθηκε ουσιαστικά σε ένα... διαμέρισμα. Σαλόνια, τηλεοράσεις, προτζέκτορας, άνετο και καθαρό περιβάλλον, σκεύη κουζίνας πεντακάθαρα, ηλεκτρικές κιθάρες για να εξασκούνται οι κρατούμενοι, μέχρι και κρεμάστρες για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα τους.
Ο Κόνγουεϊ δεν είχε λόγια. Η συγκεκριμένη φυλακή έμοιαζε με την ουτοπία σωφρονιστικού συστήματος του κόσμου. Ποιος θα περνούσε άσχημα σε μια φυλακή που έχει ακόμα και Xbox για να παίζουν οι κρατούμενοι ηλεκτρονικά παιχνίδια; Όπως είπε στο Business Insider: «Το μόνο που λείπει από αυτή τη φυλακή είναι να παραδώσουν οι φύλακες τα κλειδιά στους κρατούμενους».Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...