Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Παντού τα ίδια! Κοιμάται σε κλουβί για σκύλους επειδή δεν εγκρίνουν κονδύλι

Η Sadie Fenton Hunt πάσχει από εγκεφαλική αναπηρία και κρίσεις επιληψίας
. Είναι 10 ετών αλλά το μυαλό της δεν ξεπερνάει το μυαλό ενός βρέφους. Τα βράδια ο ύπνος της είναι εξαιρετικά επικίνδυνος αφού μπορεί να αυτοτραυματιστεί. Μπορεί να πέσει, μπορεί να αρχίσει να χτυπά τον εαυτό της, μπορεί χίλια δυο πράγματα να κάνει που θα την βλάψουν. Χρειάζεται ειδικό κρεβάτι για να κοιμάται με ασφάλεια, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες στην Σκωτία δεν το εγκρίνουν.
bed2
Οι γονείς της αναγκάστηκαν να την βάζουν να κοιμάται σε ένα μεγάλο κλουβί για σκύλους, για να μην αυτοτραυματιστεί το βράδυ. Η μητέρα της απελπισμένη αποφάσισε να κάνει γνωστή την ιστορία και να δείξει που ακριβώς κοιμάται το παιδί της. Ακόμη και στη Σκωτία μια υποπαράγραφος ενός εδαφίου σε κάποιο χαρτί, για λόγους γραφειοκρατίας δηλαδή, και το συμβούλιο των κοινωνικών υπηρεσιών του Εδιμβούργου αποφάσισε ότι η 10χρονη μικρή δεν πληροί τις προυποθέσεις για να της εγκριθεί κονδύλι για ειδικό κρεβάτι.
bed3
Όταν οι τοπικές εφημερίδες ανέδειξαν το θέμα, ο Δήμαρχος της πόλης αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη και τόνισε ότι το συμβούλιο θα αλλάξει την απόφαση του άμεσα. Όπως και έγινε και τελικά εγκρίθηκε το κονδύλι.
bed4
«Δεν μπορούσαμε ούτε εμείς να κοιμηθούμε, ούτε και η ίδια η κόρη μου» θα πει μετά το τέλος της περιπέτειας η μητέρα της. Κοιμόμασταν με βάρδιες. Την προσέχαμε, πότε εγώ, μετά ο πατέρας της και τέλος ο αδερφός της. Μπορούσε να αυτοτραυματιστεί και για τον λόγο αυτό φτιάξαμε ένα κλουβί σαν αυτό που κοιμούνται τα σκυλιά, βάλαμε ένα στρώμα και την κοιμίζαμε στο πάτωμα για να έχει ασφάλεια».

το ειδικό κρεβάτι
το ειδικό κρεβάτι
Τελικά οι κοινωνικές υπηρεσίες όχι μόνο ενέκριναν το κονδύλι αλλά αποφάσισαν να καλύπτουν εφεξής και τις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν, προκειμένου η Sadie να έχει μια αξιοπρεπή ζωή.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...