Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Κίνα: Γεννήθηκε μωρό μόλις 23 εβδομάδων

Κατάφερε να επιβιώσει την πρώτη τουλάχιστον εβδομάδα της ζωή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας


Ένα μωρό- θαύμα στην Κίνα, που επέζησε παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε μόλις στην 23η εβδομάδα κύησης, κατάφερε να επιβιώσει την πρώτη τουλάχιστον εβδομάδα της ζωή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
 
Το μικροσκοπικό κοριτσάκι, που είναι πλέον 8 ημερών, γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Τσονγκκινγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, αφού οι γιατροί πραγματοποίησαν μία επέμβαση στην μητέρα για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον τράχηλο.
 
Πριν από την επέμβαση, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τους γονείς του βρέφους πως ίσως και να γεννιόταν εξαιρετικά πρόωρα και πως δε θα είχε ελπίδες επιβίωσης.
 
Ωστόσο, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών, το μωρό επέζησε της εγχείρησης.
 
Ο επικεφαλής της παιδιατρικής στο νοσοκομείο της πόλης, δήλωσε πως το γεγονός ότι το μωρό επέζησε της «αυτόματης αποβολής» ήταν πολύ ασυνήθιστο όσο ασυνήθιστο είναι να ζήσει ένα μωρό που βίωσε κάτι τέτοιο.
 
Το μωρό που ζυγίζει μόλις 660 γραμμάρια και έχει ύψος 28 εκατοστά, μεταφέρθηκε κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα και παρακολουθείται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
 
Εξαιτίας του γεγονότος ότι το μωρό γεννήθηκε τόσο πρόωρα, το ιατρικό προσωπικό δήλωσε πως τα όργανα και οι φλέβες του δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως και αυτό προκάλεσε κάποιες επιπλοκές, με αποτέλεσμα το μικροσκοπικό κοριτσάκι να μην έχει λάβει ακόμη την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
 
Το «μωρό-θαύμα» έχει πάρει το όνομα «κοριτσάκι chopstick» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γιατί έχει το ίδιο ύψος με τα γνωστά ξυλάκια.


Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...