Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αστυνομικός έκρυβε στο σπίτι του 24 εκατομμύρια ευρώ

Αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έρευνα στο σπίτι του στρατηγού


Ένα ποσό μεγαλύτερο από 1 δισεκατομμύριο μπατ, περίπου 24,1 εκατομμύρια ευρώ, βρήκαν αστυνομικοί που διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού της ταϊλανδέζικης αστυνομίας, ο οποίος έχει συλληφθεί για μια άσχετη υπόθεση.
Αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έρευνα στο σπίτι του στρατηγού Πονγκπάτ Τσαγιαπάν, ο οποίος κατηγορείται για lese majeste —εσχάτη προδοσία μέσω εξύβρισης του βασιλιά— όταν ανακάλυψαν το τεράστιο ποσό αυτό.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Thai PBS, οι αστυνομικοί βρήκαν τα μετρητά ανάμεσα σε άλλα πολύτιμα αντικείμενα, φυλαχτά του Βούδα και εκχωρητήρια γης.
Σύμφωνα με τις αρχές, έχει ήδη αρχίσει έρευνα σχετικά με το πώς ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας κατάφερε να συγκεντρώσει τέτοια περιουσία.
Τα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για lese majeste στην Ταϊλάνδη αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης 3 ετών έως και κάθειρξης 15 ετών. Ωστόσο, έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες πως η νομοθεσία σχετικά με το συγκεκριμένο αδίκημα χρησιμοποιείται πολλές φορές για άλλους σκοπούς, συχνά πολιτικούς.


Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...