Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Ιησούς της Φιλαδέλφειας: Ενας 28χρονος κυκλοφορεί ντυμένος Χριστός και έχει χιλιάδες οπαδούς [photos]

Ο Μάικλ Γκραντ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου, ωστόσο, έχει γίνει μια από τις πιο... αγαπημένες φιγούρες στην αμερικανική μεγαλούπολη, ενώ, οι κάτοικοι τον αποκαλούν ο «Ιησούς της Φιλαδέλφειας».


Ο 28χρονος πρώην ναρκομανής πίστεψε στον Ιησού και αποφάσισε να ντύνεται και να κυκλοφορεί σαν εκείνον. Ωστόσο, στην εποχή του Διαδικτύου, ο Χριστός του 21ου αιώνα έχει smartphone, λογαριασμό στα social media και περισσότερος από 5.000 followers στον λογαριασμό PhillyJesus στο Instagram.
Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, ο «Ιησούς» είχε μπλεξίματα, καθώς η αστυνομία τον συνέλαβε για ανάρμοστη συμπεριφορά και επαιτεία, εξαγριώνοντας τους χιλιάδες φίλους του.

Οπαδοί του εξέφρασαν την οργή τους, ζητώντας την απελευθέρωσή του μέσω του Twitter, στο hashtag #FreePhillyJesus.


Ο Γκράντ είναι, πλέον, μια τοπική διασημότητα και δεν μπορεί να περπατήσει στον δρόμο χωρίς να τον σταματήσουν περαστικοί για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του.


Ο ίδιος δημοσίευσε στο Twitter τα εξής: «Κόσμος με πλησιάζει και μου ζητάει να με βγάλει φωτογραφίες, ή να φωτογραφηθώ μαζί τους. Τους λέω ότι δεν ζητάω χρήματα, αλλά τα φιλοδωρήματα είναι ευπρόσδεκτα... Αστυνομικός με συνέλαβε για επαιτεία».«Είναι ένας νεαρός άνδρας που περπατάει στην πόλη ντυμένος σαν τον Ιησού. Και η σύλληψή του, που του στερεί το δικαίωμα να ασκεί την θρησκεία του είναι γελοία» είπε ο δικηγόρος του Τσαρλς Γκιμπς, ο οποίος γνωρίζει τον Γκραντ εδώ και χρόνια και είναι οικογενειακός φίλος.Ο Γκραντ πολλές φορές περπατούσε με έναν γιγαντιαίο σταυρό στην πλάτη, και κάποιες φορές βάφτιζε τουρίστες στο σιντριβάνι του Πάρκου της Αγάπης. 


Οσο για τους Χριστιανούς που μπορεί να έχουν αναστατωθεί επειδή ο Γκραντ υποδύθηκε τον υιό του Θεού, ο Γκιμπς τους καθησυχάζει: «Δεν πιστεύει ότι είναι ο Ιησούς Χριστός, ακριβώς όπως ένας τύπος που κάθεται έξω από ένα εμπορικό κέντρο τα Χριστούγεννα δεν πιστεύει ότι είναι ο Αγιος Βασίλης».Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...