Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οι νεκροθάφτες διαμαρτυρήθηκαν με τον πιο μακάβριο τρόπο!

Ένα μάκαβριο τρόπο βρήκαν για να διαμαρτυρηθούν οι νεκροθάφτες στη
Σιέρα Λεόνε, επειδή η κυβέρνηση δεν τους καταβάλει το επίδομα επικίνδυνης εργασίας: Γέμισαν τους δρόμους έξω από νοσοκομείο με σορούς από θύματα του Έμπολα, στο πλαίσιο μιας ακόμη απεργίας η οποία εμποδίζει την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού. 

Εκπρόσωπος των απεργών στην ανατολική πόλη Κενέμα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα επικίνδυνης εργασίας τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

Οι αρχές της Σιέρα Λεόνε παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν καταβάλει το επίδομα, όμως προειδοποίησαν ότι όσα μέλη της ομάδας ταφής θυμάτων του ιού Έμπολα απεργούν, θα απολυθούν. «Η έκθεση πτωμάτων με έναν πολύ, πολύ απάνθρωπο τρόπο είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Σίντι Γιαχία Τούνις, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης του ιού Έμπολα. Ο κ. Τούνις πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε έχει καταβάλει τα χρήματα στις υγειονομικές αρχές της περιοχής. «Κάποιος, κάπου πρέπει να ερευνηθεί για να βρούμε πού πήγαν τα χρήματα αυτά», συμπλήρωσε.

Οι κάτοικοι της Κενέμα δήλωσαν ότι έως και 15 πτώματα εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους, τα τρία εξ αυτών στην είσοδο του νοσοκομείου για να εμποδίζουν την είσοδο των ασθενών.

Ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της επιδημίας στην επαρχία, Αμπντούλ Ουάχαμπ Ουάν, είπε ότι τα πτώματα, μεταξύ αυτών και δύο μωρών, είχαν αφεθεί στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο της Κενέμα.

Η Σιέρα Λεόνε έχει εξελιχθεί στη χώρα όπου πλέον καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής σχεδόν 5.500 άνθρωποι σε οκτώ χώρες από τον Δεκέμβριο.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...