Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Καβούρι γίγας απειλή για τα κατοικίδια ζώα

Ζει στην ξηρά, δεν μπορεί να κολυμπήσει και θα πνιγεί αν παραμείνει πολύ ώρα στο νερόΑν το δει κανείς κοντά του το πιο πιθανό είναι να τρομάξει και να το βάλει στα πόδια. Η εικόνα του ξενίζει τον κόσμο, κυρίως λόγω του μεγέθους του. Πρόκειται για το καβούρι-γίγας, το οποίο ζει αποκλειστικά στην ξηρά.
Αν θέλετε κάτι για κατοικίδιο μην προτιμήσετε αυτό το είδος. Ο λόγος; Κινδυνεύουν τα υπόλοιπα κατοικίδια σας, αν έχετε και ιδίως αν αυτά ανήκουν στα συνηθισμένα είδη, κοινώς σκύλος ή γάτα. Δεν συζητάμε αν είναι και μικρά.
Το Birgus latro ή στην καθομιλουμένη «καβούρι καρύδα» σκαρφαλώνει στους φοίνικες τη νύχτα για να γευτεί το αγαπημένο του φρούτο, την καρύδα. Φτάνει το ένα μέτρο μήκος και ζυγίζει 5 κιλά και πολλοί από εκείνους που του έχουν δει έχουν αισθανθεί έναν φόβο.
Η έτερη ονομασία του είναι «καβούρι κλέφτης» όπως το ονομάζουν, είναι σίγουρα πιο τρομακτικό στην όψη, από τα παράξενα «ξαδέλφια» του, που ζουν τη θάλασσα. Λατρεύει τις καρύδες, τα φρούτα, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.
Ζει στην ξηρά, δεν μπορεί να κολυμπήσει και θα πνιγεί αν παραμείνει πολύ ώρα στο νερό. Η διάρκεια ζωής του ξεπερνά τα 60 χρόνια. Ζει στα νησιά του Ινδικού και του Ειρηνικού ωκεανού εκεί που ευδοκιμούν οι κοκοφοίνικες και λέγεται ότι είναι πολύ επικίνδυνο και για άλλα ζώα.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...