Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δείτε τι έχουν βρει οι γιατροί στα στομάχια ασθενών!

Μόνο άφωνος μπορεί να μείνει κανείς με ορισμένες ακτινογραφίες που αντικρίζουν οι γιατροί ανά τον κόσμο και στις οποίες φαίνονται ορισμένα αντικείμενα που μπορεί μεν να χωρούν στο στομάχι αλλά σίγουρα δεν το χωράει ο νους για το πώς βρέθηκαν εκεί.


Βέβαια, η κατάποση ξένων αντικειμένων δεν είναι κάτι εντελώς πρωτοφανές. Μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το onmed, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο καταγράφονται πάνω από 100.000 περιπτώσεις κατάποσης κάποιου ασυνήθιστου αντικειμένου.

Και αν τις περισσότερες φορές τα αντικείμενα αυτά περνούν με ασφάλεια από την πεπτική οδό και αποβάλλονται από τον οργανισμό, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που είναι δύσκολο να τις πιστέψει κανείς, ακόμα και όταν τις βλέπει σε φωτογραφίες.

Δείτε και εσείς μερικές από αυτές και... αν μπορείτε, πιστέψτε τις!

78 πιρούνια και κουτάλια

Μια 52χρονη γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι και όταν οι γιατροί είδαν την ακτινογραφία, διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι είχε καταπιεί 78 κουτάλια και πιρούνια. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από διαταραχή προσωπικότητας που της προκάλεσε μια παρόρμηση να καταναλώνει μαχαιροπίρουνα. Κάθε φορά που καθόταν για να γευματίσει η 52χρονη αγνοούσε το φαγητό και έτρωγε τα πιρούνια και τα κουτάλια. Η γυναίκα μετά από την χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όλου του... σετ κουζίνας από στο στομάχι της ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία που ακολούθησε και επανήλθε πλήρως.

Έμβρυο ηλικίας 40 ετών

Μια 82χρονη γυναίκα στην Κολομβία εισίχθη στο νοσοκομείο με σοβαρές κράμπες στην κοιλιά και οι γιατροί μετά από εξετάσεις της ανακοίνωσαν ότι ο πόνος οφείλονταν σε ένα έμβρυο που παρέμενε επί 40 ολόκληρα χρόνια μέσα στο στομάχι της. Το έμβρυο είχε ασβεστοποιηθεί πλήρως (ήταν σαν μια πέτρα) και ήταν αποτέλεσμα μιας έκτοπης κύησης, όπου το έμβρυο έχει συλληφθεί στην κοιλιά, έξω από τη μήτρα. Όταν ένα έμβρυο στην κοιλιά πεθαίνει, το σώμα της μητέρας το ασβεστοποιεί για να προστατεύσει το υπόλοιπο σώμα από μόλυνση. Το ασβεστοποιημένο έμβρυο μπορεί να μείνει για χρόνια μέσα στο σώμα και σπάνια προκαλεί επιπλοκές. Οι γιατροί το αφαίρεσαν με επιτυχία από την 82χρονη μέσω χειρουργικής επέμβασης.

37 μαγνήτες


Οι γονείς ενός 3χρονου κοριτσιού από το Όρεγκον των ΗΠΑ το πήγαν στο νοσοκομείο επειδή είχε συμπτώματα "γρίπης". Εκεί, όμως, οι γιατροί έκαναν ακτινογραφία στο παιδί και εκεί είδαν έναν κύκλο που έμοιαζε με βραχιόλι στο στομάχι του. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν αργότερα ότι το κορίτσι είχε καταπιεί 37 μαγνήτες υψηλής ισχύος που προκάλεσαν βλάβες στο εντερικό της σύστημα ανοίγοντας τρεις τρύπες στο παχύ της έντερο και μία στο στομάχι της. Το μικρό παιδί επέζησε από τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση και ανάρρωσε πλήρως.

Στυλό ηλικίας 25 ετών

Μια 76χρονη γυναίκα από τη Μ. Βρετανία έμαθε από τους γιατρούς ότι είχε στο στομάχι της ένα στυλό, όταν πήγε στο νοσοκομείο με ξαφνικά συμπτώματα διάρροιας και απώλειας βάρους. Εκεί οι γιατροί της έκαναν αξονική τομογραφία και είδαν το στυλό, το οποίο η 76χρονη είπε ότι πρέπει να βρισκόταν εκεί για 25 ολόκληρα χρόνια!

Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...