Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το ακούσαμε κι αυτό!! - Ρολόγια με...τα μαλλιά του Ναπολέοντα...

«Θα υπάρχει το DNA του Ναπολέοντα στα ρολόγια μας» διαβεβαιώνει ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας
. Η DeWitt, θα κυκλοφορήσει έναν περιορισμένο αριθμό ρολογιών, τα οποία θα είναι διακοσμημένα με μικροσκοπικά κομμάτια από τα μαλλιά του αυτοκράτορα, που απέκτησε σε μια δημοπρασία αυτόν τον μήνα.
Οι τούφες του μεγάλου Ναπολέοντα, θα είναι ορατά μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου και κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω από την φωτογραφία του αυτοκράτορα.
H Dewitt που κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400 - 500 ρολογιών διακοσμημένων με το DNA του Ναπολέοντα, με την τιμή τους να ανέρχεται σε τουλάχιστον €8.000.
«Ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του, όταν έκοβε τα μαλλιά του, θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν» δήλωσε στη Γενεύη, η Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απευθείας απόγονος του Ζερόμ Ναπολεόν (1784-1860), του νεώτερου αδελφού του Ναπολέοντα.
Οι τρίχες αυτές προέρχονται από δύο τούφες που απέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο η ντε Βιτ σε μια δημοπρασία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έναντι τιμήματος €16.750 και €12.880 ευρώ αντίστοιχα.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...