Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κίνα: Απελπισμένοι γονείς ζητούν ευθανασία για την 4χρονη κόρη τους

Η τετράχρονη Zhao Zihan, από την επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας, εδώ και δύο χρόνια πάσχει από καρκίνο στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του αριστερού της ματιού.
Παρόλο που το μάτι αφαιρέθηκε, ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στο λαιμό της τετράχρονης και όπως δηλώνουν οι γονείς της, το παιδί ζει μια ζωή μαρτυρική.
Οι γονείς της τετράχρονης, ο 27χρονος πατέρας της Zhao Lipeng και η 25χρονη σύζυγός του, Lili, παρακαλούν τους γιατρούς να δώσουν ένα τέλος στην γεμάτη πόνο ζωή του παιδιού τους.

Στην Κίνα η ευθανασία απαγορεύεται δια νόμου, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα δύο τρίτα του πληθυσμού δείχνουν ανοχή στην διαδικασία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς η μορφή καρκίνου της τετράχρονης Κινέζας είναι μη ιάσιμη και το παιδί βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειας. 
Όπως λέει ο πατέρας της τετράχρονης εδώ και δύο χρόνια η κόρη του μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, υποβάλλεται σε επώδυνες θεραπείες, υποφέρει από πόνους και δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για βελτίωση της υγείας της. Ακόμα και το μεγάλο νοσοκομείο Tongren στο Πεκίνο, που διαθέτει μια από τις καλύτερες οφθαλμολογικές κλινικές στη χώρα, δεν μπόρεσε να βρει θεραπεία για την μικρή Zhao Zihan.
Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...