Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε το αγόρι με τη σοβαρή ασθένεια που μοιάζει με χελώνα... [photos]

Ο εξάχρονος Κολομβιανός Ντιντιέ Μοντάλβο, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως το αγόρι-χελώνα, λόγω μίας...

ασθένειας, αφού όλη του την πλάτη κάλυπτε μια τεράστια ελιά που θύμιζε πολύ καβούκι, μετά την επιτυχή εγχείριση αφαίρεσης που υποβλήθηκε, απολαμβάνει πλέον τη νέα του, φυσιολογική, ζωή.Ο εξάχρονος Κολομβιανός έπασχε από μια εκ γενετής ασθένεια που ονομάζεται «μελαγχρωστική σπίλος» και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί στην πλάτη του μια ελιά – υπερβολικά μεγάλου μεγέθους – που έμοιαζε με καβούκι χελώνας.
Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι γιατροί, υπήρχει σοβαρός κίνδυνος η ελιά αυτή να μετατραπεί σε κακοήθη όγκο. Η οικογένεια του εξάχρονου αγοριού, όμως, αδυνατούσε να καλύψει το χρηματικό κόστος της εγχείρισης για την αφαίρεσή της.
Ετσι, τόσα χρόνια και η ζωή του αγοριού-χελώνα διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του βίωνε το ρατσισμό, αφού είχε εξοστρακιστεί από τους προληπτικούς συχωριανούς του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η ελιά στην πλάτη του μικρού ήταν αποτέλεσμα των δυνάμεων του Κακού και συγκεκριμένα μιας έκλειψης.
Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος αυτού το αγόρι-χελώνα δεν είχε βαφτιστεί και δεν του επιτρεπόταν να πηγαίνει στο σχολείο. «Θέλω να μεγαλώσω. Αλλά οι τροχοί δεν με αφήνουν», έλεγε ο εξάχρονος Κολομβιανός.
Με πρωτοβουλία ενός κορυφαίου βρετανού πλαστικού χειρουργού, ο οποίος δέχτηκε να εγχειρίσει τον Ντιντιέ δωρεάν, το αγόρι μεταφέρθηκε στην Αγγλία και υποβλήθηκε σε μια πολύωρη εγχείριση αφαίρεσης του «καβουκιού».Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, η ελιά αφαιρέθηκε και ο μικρός επέστρεψε στην πατρίδα του όπου μπορεί, πλέον να ζήσει μια απολύτως φυσιολογική ζωή. Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...