Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πώς έφτιαξαν το τρισδιάστατο πορτρέτο του προέδρου των ΗΠΑ - VIDEO

Με σκάνερ χειρός αποτύπωσαν κάθε χιλιοστό του προσώπου του προέδρου των ΗΠΑ


Μήπως αυτός είναι ο τρόπος που θα δημιουργηθεί ένας... στρατός από ρομπότ- Ομπάμα, όπως αναρωτιέται η Washington Post; Μάλλον όχι. Αλλά το βέβαιο είναι πως υπάρχει ήδη ένα πιστό αντίγραφο του προέδρου των ΗΠΑ.
Πρόκειται για το τρισδιάστατο πορτρέτο του που δημιούργησαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Smithsonian. Τον περασμένο Ιούνιο, οι ειδικοί γέμισαν ένα δωμάτιο του Λευκού Οίκου με τα περίεργα εργαλεία τους. Ηθελαν να καταγράψουν κάθε λεπτομέρεια της μορφής του Μπαράκ Ομπάμα. Αλλά δεν επρόκειτο για μία τυπική φωτογράφιση.
Με σκάνερ χειρός αποτύπωσαν κάθε χιλιοστό του προσώπου του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος στη συνέχεια πήρε θέση απέναντι σε ένα πλέγμα με κάμερες και φώτα LED, συνδεδεμένα με υπολογιστές. Λίγες ημέρες αργότερα, το τρισδιάστατο πορτρέτο του Ομπάμα ήταν έτοιμο και εκείνος- όταν του το παρουσίασαν- το κοίταζε από κάθε πλευρά με δέος.
Η ιδέα προέκυψε από τις μάσκες του Τζορτζ Ουάσιγκτον και του Αβραάμ Λίνκολν. Η βασική διαφορά όμως είναι πως εκείνες δημιουργήθηκαν με την τοποθέτηση πηλού απευθείας στο πρόσωπο των δύο προέδρων, αποτυπώνοντας απόλυτα τη μορφή τους.


Green Coffee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...